Ευ. Βενιζέλος: Σε ζοφερή και επικίνδυνη κατάσταση η χώρα

Ζοφερή και επικίνδυνη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την κατάσταση της χώρας, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μια εντυπωσιακή και αδικαιολόγητη, σε μεγάλο βαθμό, αντίφαση.
Όπως επισήμανε, η χώρα «με χίλιους κόπους και βάσανα ετοιμάζεται να κερδίσει το στοίχημα της οικονομίας

και της οριστικής εξόδου απο την κρίση». «Φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, τόνισε ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε το κοινωνικό και θεσμικό στοίχημα, καθώς «ακυρώνονται με πάθος από τη μεριά της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένων θυλάκων οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις κοινωνικής συναίνεσης».Ε
Επίθεση στην αντιπολίτευση
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε συνολικά την αντιπολίτευση ότι επενδύει στην αποτυχία της χώρας. «Δεν κατανοεί ή υποδύεται ότι δεν κατανοεί τι συμβαίνει στην Ευρώπη και διεθνώς και τι είναι αυτό που παίζεται με την Ελλάδα τώρα που έχουμε επιτύχει αυτά τα αποτελέσματα», σημείωσε.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι όταν στο εξωτερικό ζητούμε αναγνώριση των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού και να γίνει κατανοητό με πολιτική οξυδέρκεια ότι η Έλλαδα ειναι έτοιμη να βγει από το μνημόνιο και να επανέλθει στην κανονικότητα μιας χώρας μέλους της Ε.Ε., στο «εσωτερικό λειτουργεί διαρκώς μια πέμπτη φάλαγγα που λυπάται όταν η χώρα έχει αποτελέσματα».
«Στο εσωτερικο ζούμε μια κατάσταση γεμάτη από ένταση, πρώιμη αλαζονεία νέων ή παλαιών φορέων, μια εμμονική διεκδίκηση της εξουσίας», είπε, ενώ έκανε λόγο για «ανύπαρακτο σχέδιο που απειλεί να μας γυρίσει πίσω στο μηδέν, υπό το μηδέν».
Αντιφατική η στάση της ΔΗΜΑΡ
Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά χαρακτήρισε αντιφατική τη στάση της. «Από τον Ιούνιο του 2013 αντιμετωπίζουμε μια διαφορετική στάση ακόμη και των φίλων μας της ΔΗΜΑΡ…δεν υπάρχει μια καθαρή στάση. Τώρα ξεκαθαρίζει ως μια στάση αντικυβερνητική», ανέφερε.
Πρόταση για συνδιάσκεψη με «58» για τις ευρωεκλογές
Για τις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε τη συγκρότηση μιας κοινής και ενιαίας οργανωτικής επιτροπής, στην οποία θα μετέχουν το ΠΑΣΟΚ, οι «58» και όλες οι κινήσεις που βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ θα προσκληθεί εκ νέου και η ΔΗΜΑΡ.
Αυτή η επιτροπή, όπως εξήγησε, θα συγκαλέσει μια συνδιάσκεψη για τη μάχη των ευρωεκλογών, όπου θα εκφραστούν όλοι για την Ευρώπη και θα συζητηθεί ο τρόπος που θα συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο με αθαρές και δημοκρατικές διαδικασίες.
«Δίνουμε έναν τραγικά δύσκολο αγώνα»
Στο πεδίο της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα δημοσιονομικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο αγώνας που δίνει η κυβέρνηση είναι τραγικά δύσκολος.
«Η κυβέρνηση αγωνίζεται με δυσκολίες γιατί υπάρχει μια διαρκής διαπραγμάτευση», επισήμανε, ενώ παραδέχθηκε λάθη, παραλείψεις και υστερήσεις.
Με τις δυσκολίες, τις αντιφάσεις, τα προβλήματα αγωνιζόμαστε και στο εσωτερικό και προς τα έξω, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα