Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος: Το «Ναι» των συνενόχων

Αν κάποιος προσπαθούσε να κάνει κάστινγκ για ένα τρίτο, υποθετικό, «ριμέικ» του μυθικού πια έργου του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» δεν θα δυσκολευόταν καθόλου να βρει τον «διάδοχο» του Ντίνου Ηλιόπουλου και του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου για το ρόλο του «Θόδωρου Πάρλα» στο πολιτικό μας πάνθεον. Ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο φωνάζει «Βρέθηκε ψεύτης», αλλά εξελίσσει τον θρυλικό χαρακτήρα του Ψαθά από έναν εύχαρη και ευρηματικό ψευτάκο που ήξερε να διαπραγματεύεται και έφερνε αποτελέσματα, σε έναν επικίνδυνο και αδίστακτο ψεύτη. 

Αρκεί μόνο μια βουτιά στις αντιφάσεις του, στο ότι έλεγε χθες και τι λέει σήμερα καθώς και τα αποτελέσματα της εξουσίας του, για να δικαιώσει τους χαρακτηρισμούς.

Πατέρας της τερατογένεσης που θα βγει απόψε  σαν μαύρο, δηλητηριώδες αέριο από την καμινάδα της Βουλής, ως «νόμος του κράτους» αποδεικνύει που μπορεί να φτάσει κάποιος για να διατηρήσει την από χρόνια, απωθημένη του εξουσία, διαχειριζόμενος την νομή της  προς τους άλλους δουλοπρεπείς οσφιοκάμπτες του σάπιου πολιτικού προσκηνίου.  Πριν όμως το τοξικό αέριο πνίξει όλη την κοινωνία, όλους τους Έλληνες πολίτες στο βούρκο της απόλυτης, τελεσίδικης φτώχειας, της ανυποληψίας, στον εφιάλτη με τις Βαλκανικές φαβέλες, μεσολαβούν μερικές ώρες περισυλλογής για τους βουλευτές και αντιμετώπισης της ατομικής ευθύνης του καθένα ξεχωριστά. Έχουν όλοι τους ευθύνη.

Αυτός ο τοκετός του τρομακτικού «μωρού της Ροσμαρί» θα έχει πατεράδες, όσους το ξεγεννήσουν. Από σήμερα τα μεσάνυχτα, αυτοί που θα συμβάλουν στην επικύρωση της άθλιας αυτής, δίχως άλλο, εγκληματικής διαδικασίας, θα είναι το ίδιο υπεύθυνοι, δίχως ελαφρυντικά και πολιτικάντικες δικαιολογίες παλαιάς κοπής.

Το αποψινό «ΝΑΙ» θα σηματοδοτεί την συνενοχή, όποιου από τους βουλευτές το αρθρώσει και όχι συμβολή σε κανενός είδους «εθνική σωτηρία» .  Διότι τα επιτιμητικά βλέμματα των καθημαγμένων μέσα από τις «ελληνικές φαβέλες» προς τους προδότες που τις στήνουν θα είναι πιο ταπεινωτικός «θάνατος ακόμη κι από το εκτελεστικό απόσπασμα που στήνει για τους όποιους μειοδότες η ίδια η  ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα