Πωλούνται οι Financial Times- Διαβάστε πόσο αξίζουν

Την πώληση των Financial Times, μέσα στους επόμενους μήνες, σκοπεύει να εξετάσει η Pearson, με στόχο να εστιάσει περισσότερο στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητές της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Majorie Scardino, διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Pearson, είχε δηλώσει κάποτε ότι οι FT θα πουληθούν «πάνω από το πτώμα μου». Όμως, φαίνεται ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν, και

μάλιστα πριν από την απόσυρσή της, στα τέλη του έτους.

Η αγορά περίμενε την πώληση της εφημερίδας αφότου ανακοινώθηκαν τα σχέδιά της για συνταξιοδότηση, και με δεδομένο ότι ο διάδοχός της, John Fallon, αρνούνταν να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τις τελευταίες ημέρες, όλα δείχνουν ότι η Pearson αλλάζει επιθετικά τη στρατηγική της, έπειτα και από τη συγχώνευση της Penguin (την ιδιοκτησία της οποίας κατείχε για 70 χρόνια) με  την Random House της Bertelsmann.

Η αξία των Financial Times υπολογίζεται στο 1 δισ. στερλίνες, όμως, εκτιμάται ότι μπορεί να πουληθεί έως και αντί 2 δισ. στερλινών, αφού ο τίτλος τους είναι πανίσχυρος, παρά τη μείωση της αναγνωσιμότητας.

Ανάμεσα στους πιθανούς αγοραστές συγκαταλέγονται ο ιδιοκτήτης του Bloomberg, Michael Bloomberg, ο David Thomson της Thomson Reuters και ο Rupert Murdoch της News Corporation. Και βέβαια, δεν αποκλείεται πόλεμος αντιπροσφορών από τους μεγάλους αντιπάλους, ή κάποια «σφήνα» από το νέο χρήμα της Μ. Ανατολής ή της Ρωσίας.

Πάντως, εκπρόσωπος της Pearson διαψεύδει τις πληροφορίες του Bloomberg περί πώλησης των FT.

Πηγή: axiaplus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πωλούνται, Financial Times- Διαβάστε,polountai, Financial Times- diavaste