Έτσι δρούσαν οι «Ροζ Πάνθηρες» – Στα 1,3 εκ. ευρώ υπολογίζεται η λεία τους

Στα 1,3 εκ. ευρώ υπολογίζεται η λεία της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» από τις οκτώ διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων που έχουν – μέχρι στιγμής – εξιχνιαστεί.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τη δράση της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», δύο από τα στελέχη της οποίας συνελήφθησαν λίγο πριν φύγουν από τη χώρα, περνώντας από το συνοριακό φυλάκιο των Ευζώνων, και θα απολογηθούν την Τετάρτη στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Μετά τη θρασύτατη ληστεία που σημειώθηκε στις 20 Μαΐου σε χρυσοχοείο στην Ελούντα με λεία κοσμήματα αξίας 350.000 ευρώ άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης εντόπισαν και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση δύο υπόπτων σερβικής καταγωγής που εμφανίστηκαν στο σημείο της ληστείας εκείνες τις ημέρες και ύστερα από αυτήν έφυγαν από το νησί.

Τα μέλη

Για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, η σύσταση και συγκρότηση της οποίας εντοπίζεται τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2012, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα οχτώ άτομα. Πρόκειται για επτά Σέρβους, ηλικίας 60, 26, 43, 29, 32, 37, 31 ετών και έναν 61χρονο Κροάτη, οι οποίοι αναζητούνται μέσω της Interpol, στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου και έπειτα από κατάλληλη ανάλυση των επιμέρους χαρακτηριστικών, που αφορούν στη δόμηση, την οργάνωση και τη λειτουργία της ομάδας, αλλά και τον τρόπο δράσης των μελών της, ηγετικός ρόλος αποδίδεται στον 60χρονο υπήκοο Σερβίας και τον 61χρονο υπήκοο Κροατίας.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης με την ίδια ή διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, προέβαιναν στην κατ” επάγγελμα και κατ” εξακολούθηση διάπραξη περισσοτέρων κακουργηματικών πράξεων (διακεκριμένες κλοπές), με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, προσπορίζοντας για λογαριασμό της οργάνωσης υπέρογκα οικονομικά οφέλη.

Από τις αστυνομικές έρευνες έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, οχτώ (8) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών – διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και της Κω, με την αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και τιμαλφών να ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό του 1.300.000 ευρώ περίπου.

Πώς δρούσε η σπείρα

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η συγκεκριμένη οργάνωση, προκύπτει ότι -κατά περίπτωση-, κάποια από τα μέλη της εισέρχονταν στη χώρα, με τουριστική visa (τρίμηνης διάρκειας), επιβαίνοντες συνήθως σε οχήματα ιδιοκτησίας τους με στοιχεία κυκλοφορίας της πατρίδας τους. Προορισμός τους ήταν, κυρίως περιοχές που εμφανίζουν έντονη τουριστική κίνηση, κατά τη θερινή περίοδο.

Πηγή: flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα