Έλληνας επιστάτης σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε με καραμπίνα 25 αλλοδαπούς που ζητούσαν τα μεροκάματά τους

Τα δεδουλευμένα 6 μηνών ζήτησαν 200 περίπου εργάτες από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε καλλιέργειες φράουλας στη Ν. Μανωλάδα.
Οι αλλοδαποί εργάτες που, ως γνωστόν, εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα και ζητούσαν τα χρήματά τους από τρεις Έλληνες εκπροσώπους του ιδιοκτήτη – παραγωγού.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας από τους εκπροσώπους – επιστάτες, σήκωσε την κυνηγετική καραμπίνα που κρατούσε και πυροβόλησε εναντίον των αλλοδαπών εργατών.

Τα σκάγια βρήκαν 20 από αυτούς τραυματίζοντάς

τους. Δημιουργήθηκε πανικός και μέσα στη γενική σύγχυση, οι τρεις Έλληνες επιστάτες κατάφεραν να διαφύγουν από τους εξαγριωμένους εργάτες.Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα Κέντρα Υγείας Γαστούνης και Βάρδας και ορισμένοι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Ισχυρή Αστυνομική δύναμη κατέφθασε στην περιοχή για να επιβάλει την τάξη και για να προλάβει τυχόν αντίποινα από τους Μπαγκλαντέζους.

Για το επεισόδιο εξέδωσε ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αναφέρει τα εξής:

«ΠΕΡΙ ΩΡΑ 18.00΄ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ 200 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ, ΣΥΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΜΕ 3 ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ 6 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΛΑΦΡΑ, ΕΙΚΟΣΙ (20) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΝΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Α. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ 3 ΗΜΕΔΑΠΩΝ»

ΦΩΤΟ: ilialive.gr

Πηγή: ILIAPRESS.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα