Εκεχειρία τέλος με βομβαρδισμού στη Γάζα (Βίντεο)

Έληξε στις οκτώ το πρωί η τριήμερη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραήλ και Χαμάς δεν κατέληξαν σε συμφωνία για παράταση της εκεχειρίας, ενώ στέλεχος της οργάνωσης έκανε γνωστό ότι η ισραηλινή πλευρά δεν συναίνεσε σε κανένα από τα αιτήματά της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ, λίγα λεπτά μετά την λήξη της εκεχειρίας εκτοξεύτηκαν ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος. Μία από αυτές εξουδετερώθηκε από τα αμυντικά συστήματα του στρατού,

ενώ οι υπόλοιπες έπεσαν σε μη κατοικημένες περιοχές. Σειρήνες ήχησαν στην πόλη Ασκελόν.

Ένας μικρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων κοντά σε τέμενος στην πόλη της Γάζας ύστερα από την κατάρρευση της εκεχειρίας νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα διαπραγματευτεί με τους Παλαιστινίους για την ανανέωση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, όσο οι ένοπλοι της Χαμάς εξακολουθούν να εκτοξεύουν ρουκέτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το πρωί χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην ανατολική Γάζα, καθώς φοβούνται ότι θα υπάρξουν νέες επιθέσεις μετά την λήξη της εκεχειρίας.

Ο στρατός του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα το οποίο – όπως ισχυρίζεται – δείχνει ότι οι μαχητές της Χαμάς «δεν προσέχουν τους κατοίκους της Γάζας», καθώς εκτοξεύουν ρουκέτες από πολυσύχναστα σημεία.

«Η επανάληψη των επιθέσεων με ρουκέτες από τους τρομοκράτες εναντίον του Ισραήλ δεν είναι αποδεκτή, ούτε ανεκτή και αποτελεί προϊόν απερισκεψίας. Η λανθασμένη απόφαση της Χαμάς να παραβιάσει την εκεχειρία θα απαντηθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χαμάς, τις υποδομές της, τους μαχητές της και θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποστράτηγος Πίτερ Λέρνερ.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ απαντούν στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας πλήττοντας «θέσεις των τρομοκρατών» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να απαντήσει με σφοδρότητα στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους. Αμέσως μετά, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη της Γάζας σύμφωνα με μαρτυρία, έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Με νέα ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε ότι έχουν ριφθεί περισσότερες από 18 ρουκέτες προς το Ισραήλ μέχρι στιγμής. Από αυτές, οι δύο εξουδετερώθηκαν, οι δύο εξουδετερώθηκαν από τα αμυντικά συστήματα, 14 έπεσαν σε μη κατοικημένες περιοχές, ενώ δύο έπεσαν εντός της Γάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα