Είναι αυτό το αντιαεροπορικό που έριξε το Boeing ; (Bίντεο)

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο το οποίο φέρεται να απεικονίζει ένα φορτηγό να μεταφέρει αντιαεροπορικό σύστημα Buk, όπως αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες κατέρριψε το μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα το βίντεο τραβήχτηκε περίπου δύο ώρες μετά τη συντριβή του μοιραίου Boeing,

από Ουκρανούς κατασκόπους και όπως φαίνεται, από το σύστημα εκτόξευσης λείπουν δύο από τους τέσσερις πυραύλους που διαθέτει ο κάθε εκτοξευτήρας.

Τα σενάρια για την τραγωδία με το Boeing θέλουν το αεροσκάφος να έχει καταρριφθεί από πύραυλο εδάφους-αέρος, από περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, στην οποία δρουν αυτονομιστές.

Μάλιστα, όπως δήλωσε την Παρασκευή και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Σαμάνθα Πάουερ, αν αποδειχθεί ότι οι φιλορώσοι αποσχιστές είναι υπεύθυνοι για την κατάρριψη του Boeing 777, τότε οι ερευνητές δεν αποκλείουν την πιθανότητα η Ρωσία να τους ενίσχυσε για να λειτουργήσουν το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα «Buk» που θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα