Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε μαθητές στα σχολεία

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα παρέχονται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα σχολεία τους από τον επόμενο μήνα.

Τη σχετική συμφωνία υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με τον πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Προαγωγής Υγείας, δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.

Η συμφωνία προβλέπει διαγνωστικές εξετάσεις για τους μαθητές

σε τομείς όπως τα καρδιολογικά, τα οφθαλμολογικά, τα οδοντιατρικά, τα ορθοπεδικά κ.λπ.

Γιατροί του Δικτύου, αλλά και όλα τα απαραίτητα μηχανήματα θα πηγαίνουν στα σχολεία σε μέρες και ώρες που θα έχουν προσυμφωνηθεί, προκειμένου να υποβληθούν οι μαθητές στις σχετικές διαγνωστικές εξετάσεις.

Όπως είπε ο υφυπουργός, η μία πλευρά της πρωτοβουλίας θα είναι οι διαγνωστικές εξετάσεις, η δεύτερη θα είναι το σημαντικό κεφάλαιο της πρόληψης και η τρίτη η ενημέρωση των μαθητών με μια σειρά φυλλαδίων και εντύπου υλικού με χρήσιμες πληροφορίες, που θα περιλαμβάνουν ακόμη και κανόνες διατροφής, ενώ θα ενημερώνονται οι μαθητές και για τις πρώτες βοήθειες.

Άλλωστε και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι έτσι καταρτισμένοι ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες όπου κι αν χρειασθούν. Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού μάλιστα τέτοιου είδους γνώσεις τις παίρνουν οι μαθητές από πολύ μικρή ηλικία.

Ήδη, το δίκτυο περιλαμβάνει 160 καλλικρατικούς δήμους και απ’ αυτούς θα επιλεγούν τα πρώτα σχολεία που θα μπουν στο πρόγραμμα το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται αρχικά σε πιλοτική βάση, με στόχο να γενικευθεί σε όλα τα σχολεία.

πηγή :tsantiri.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα