Δικάζεται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Αναστάσιος Θεοφίλου

Με την κατηγορία της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής δικάζεται σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη φονική ληστεία της Πάρου και σε τρομοκρατική οργάνωση, Αναστάσιος Θεοφίλου.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορός του, Σπύρος Φυτράκης, επανέλαβε ότι ο πελάτης εμμένει στην άρνηση όλων των κατηγοριών που του αποδίδονται, τόσο της συμμετοχής του στη ληστεία, όσο και της εμπλοκής του σε τρομοκρατική

δραστηριότητα.

Χθες ο 29χρονος οδηγήθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά, που διερευνά υποθέσεις τρομοκρατίας, ενώ σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 29χρονος ζήτησε προθεσμία για αύριο Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, καθώς ο συνήγορός του μέχρι χτες απουσίαζε.

Ο λόγος που προσήχθη ο κατηγορούμενος Θεοφίλου χτες στον ειδικό για υποθέσεις τρομοκρατίας ανακριτή Κ. Μπαλτά, αφορά -σύμφωνα με πληροφορίες- στοιχεία τα οποία φέρεται να έχει στη διάθεσή του ο ανακριτής και τα οποία ενδέχεται να συνδέουν τον 29χρονο με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και με συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες.

Ωστόσο, επειδή προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να συνδέουν την αιματηρή ληστεία στη Νάουσα της Πάρου με την οργάνωση των «Πυρήνων της Φωτιάς», η δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα παραμείνει στον 10ο τακτικό ανακριτή, στον οποίον αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Θεοφίλου, προκειμένου να απολογηθεί.

Πηγή: Ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα