Διαβάστε όλα όσα θα πει σε λίγη ώρα στην παρουσιάση του βιβλίου του ο Ανδρέας Λοβέρδος

Σε λίγο αρχίζει η εκδήλωση στην οποία ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο. Διαβάστε αναλυτικά τι θα πει στην ομιλία του.

Ευχαριστώ το βιβλιοπωλείο Public και τις εκδόσεις Ίνδικτος για την οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης, που είναι η πρώτη ανάμεσα σε περίπου 40 που οργανώνονται με πρωτοβουλία των ίδιων των βιβλιοπωλών σε όλη τη χώρα. Για μένα όλες αυτές οι προσκλήσεις, που μου δείχνουν

πως οι πολιτικές μου κινήσεις είναι κοινωνικώς ευπρόσδεκτες, είναι αφενός πολύ τιμητικές ,αλλά και αφετέρου ενθαρρυντικές για τη συμμετοχή μου στην προσπάθεια ριζοσπαστικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Με την ευκαιρία θέλω να ενημερώσω, πως από την πλευρά μου θα οργανωθούν δύο εκδηλώσεις για την προβολή κι ενίσχυση των πολιτικών προτάσεων που καταθέτω με την έκδοση του βιβλίου αυτού. Μία στην Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα, τον μήνα Νοέμβριο και οι δύο.

Ευχαριστίες οφείλω και στους φίλους μου, που βοήθησαν την παρούσα συγγραφική δουλειά, αλλά και που στήριξαν πολιτικά την πορεία προς την έκδοσή της και τη διαχείριση των πολιτικών της επιπτώσεων. Τον καθηγητή, συνάδελφο, αδελφικό φίλο Αργύρη Πασσά, τον συνάδελφο στη δικηγορία, συγγραφία και φίλο Κώστα Κουτσουρέλλη, καθώς και τον συνάδελφο στη δικηγορία και φίλο Πάνο Αλεξανδρή. Και με τους τρεις ήμασταν μαζί το 2011,σε όλες τις δραματικές του στιγμές, συζητούσαμε τις εξελίξεις και τη στάση μας, ο Αργύρης και ο Κώστας συνέβαλαν και στη διαμόρφωση του κειμένου, όπως άλλωστε επισημαίνω και με τις παραπομπές μου σε δικά τους κείμενα στις σελίδες του βιβλίου. Με τον Πάνο συζητούσαμε και μάλλον τα καταφέραμε να εκτιμήσουμε την ποιότητα των αντιδράσεων από την έκδοση του βιβλίου, καθώς και να διαμορφώσουμε τον πολιτικό τους χειρισμό.

Το παρόν βιβλίο κατ´ ουσίαν αποτελεί μία πολιτική μπροσούρα γι αυτά που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα εδώ και τώρα. Προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να υποστηρίξω πως χάνεται πολύτιμος χρόνος και δεν δίδεται ακόμη η μάχη εναντίον της ύφεσης, από τη νικηφόρα έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί η έξοδος της χώρας και των πολιτών της από την κρίση. Δεν υπάρχει σχέδιο για τη μάχη αυτή, μας λείπει το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση κι επιστροφής μας στην ευημερία και την αξιοπιστία. Θεωρώ την έλλειψη αυτή ως καθοριστικής πράγματι σημασίας, γι’ αυτό και στο οπισθόφυλλο επέλεξα να τυπωθεί η σχετική καταληκτική αναφορά του βιβλίου, ως κεντρικού πολιτικού μου μηνύματος. Διαβάζω: «Με τη δημοσιοποίηση των Θέσεων για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση στις 16 Φεβρουαρίου 2012,έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μία κοινή προσπάθεια, περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων, για μία συλλογική πολιτική πορεία. Η αναμονή μου, όμως, λαμβάνει τέλος. Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις μου, η έκδοση των θέσεων για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση συνιστά πολιτική ενέργεια. Θα αγωνιστώ για να καταρτιστεί, επιτέλους, και να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση κι επιστροφής στο δρόμο της ευημερίας και της αξιοπιστίας. Η πίστη μου σ” αυτό που επιχειρώ είνα

Keywords
Τυχαία Θέματα