Δείτε εικόνες και βίντεο από τις επιχειρήσεις στους καταυλισμούς Ρομά στην Αττική

Επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε καταυλισμούς Ρομά στο Ζεφύρι Αττικής και στην Αυλίζα Αχαρνών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν γίνει έρευνες σε τουλάχιστον δέκα σπίτια, ενώ έχουν συλληφθεί τρία άτομα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις σημερινές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (21-10-2013) το πρωί, ακόμα μία αστυνομική επιχείρηση

σε συνοικισμούς και καταυλισμούς ΡΟΜΑ, στις περιοχές Ζεφυρίου και Αυλίζας Αχαρνών.

Στη συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συμμετείχαν (200) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες, με τη συνδρομή εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών.

Στόχος της επιχείρησης ήταν η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η αντιμετώπιση προβλημάτων, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης αφορούσαν όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλάμβαναν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις, σε συντρέχουσα περίπτωση.

Ειδικότερα, ελέγχθηκαν (230) άτομα και (50) οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (3) οικογένειες ΡΟΜΑ για ταυτοποίηση τέκνων, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, προσήχθησαν (105) άτομα και συνελήφθησαν (9), από τα οποία:

(2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, οι οποίοι συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) στην περιοχή της Αττικής (σχετικό το από 14-08-2013 Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α),(1) ημεδαπός ΡΟΜΑ σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση,(1) ημεδαπός για απείθεια,(5) αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στη χώρα μας σε βάρος των οποίων θα κινηθεί διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Σημειώνεται ότι το πρώτο 9μηνο του 2013 πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στην Αττική (609) αστυνομικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των οποίων:

προσήχθησαν (13.358) άτομα,συνελήφθησαν (254) καιβεβαιώθηκαν (844) παραβάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ σε όλη την Επικράτεια (1.131) αστυνομικές επιχειρήσεις, συνολικά (περιλαμβάνεται και η Αττική), στο πλαίσιο των οποίων:

προσήχθησαν (19.067) άτομα,συνελήφθησαν (1.305) καιβεβαιώθηκαν (4.651) παραβάσεις.

Οι αστυνομικές αυτές δράσεις, με την μορφή έκτακτων και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχουν, θα συνεχιστούν εντατικά σε όλη την Επικράτεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα