Χατζηδάκης: Διαβεβαιώσεις για λύση στους εργαζομένους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά [εικόνες]

Με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι εντός Οκτωβρίου θα επέλθει η τελική συμφωνία σχετικά με την εργοδοσία, ενώ τους είπε επίσης ότι το επίδομα που δικαιούνται θα δοθεί κανονικά

καθώς αποτελεί δέσμευση του υπ. Οικονομίας

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα, όταν οι εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ όταν προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από το οδόστρωμα προκειμένου να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, αν και οι περίπου 300 διαδηλωτές είχαν αφήσει ανοιχτή την αριστερή λωρίδα, ώστε, να μην προκληθεί κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στο κέντρο.

Δύο από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια. Μάλιστα, ένας εκ των δύο τραυματιών είναι ο γραμματέας συλλόγου εργαζομένων «Τρίαινα» Βαγγέλης Μπαλογιαννης.

Το σωματείο «Τρίαινα» κατηγορεί την κυβέρνηση για «προκλητική αδιαφορία» και δηλώνει αποφασισμένο να αντιπαλέψει την πρόθεση της εταιρείας να κλείσει το ναυπηγείο.

Τα επεισόδια συμβαίνουν πάντως την ώρα που στο υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συντάσσουν ακόμη την τροπολογία για τις διαδηλώσεις κάτω των 200 ατόμων (πεζοδρομίου).

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα