Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι: Η πρώτη μάχη του Champions League

Μεγάλο παιχνίδι για τη φάση των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λίγκ θα διεξαχθεί απόψε το βράδυ (21:45) στο Βιθέντε Καλντερόν, όπου η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί την Τσέλσι (NovaSports2).

Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε στα προημιτελικά ένα από τα θεωρητικά φαβορί της διοργάνωσης, την Μπαρτσελόνα.

Η φετινή της παρουσία στα ημιτελικά, είναι η πρώτη μετά το 1974. Οι Μαδριλένοι μάλιστα φέτος είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Ο φετινός άθλος όμως της Ατλέτικο δεν περιορίζεται στη συμμετοχή

της στα ημιτελικά τους Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στο πρωτάθλημα έχει αφήσει πίσω τις 2 μεγάλες του Ισπανικού ποδοσφαίρου και φιγουράρει στην πρώτη θέση, με 3 και 4 βαθμούς διαφορά από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Την προηγούμενη αγωνιστική, επικράτησε μέσα στην Έλτσε με 0-2.

Για το ότι είναι 2 ίδιες ομάδες, με καλούς αμυντικούς προσανατολισμούς, έκανε λόγο ο Σιμεόνε. Ο προπονητής της Ατλέτικο δήλωσε επίσης ότι, θα είναι ένα σκληρό ματς και πρέπει οι παίχτες του να είναι προσηλωμένοι και να προσέξουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μοναδικό πονοκέφαλος για τον Αργεντίνο τεχνικό, η αμφίβολη κατάσταση του Αρντά Τουραν, με τον Τούρκο μέσο να μη δείχνει 100% έτοιμος για το αποψινό ματς.

Aπουσίες: Τουράν, Μανκίγιο

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Κουρτουά – Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Λουίς – Κόκε, Τιάγκο, Γκαρσία, Γκάμπι – Κόστα, Βίγια

Τσέλσι

Παρά τα προγνωστικά, που δεν ήταν με το μέρος της ειδικά μετά το 3-1 του Παρισιού, η Τσέλσι κατάφερε να αφήσει εκτός διοργάνωσης την Παρί Σεν Ζερμέν και συνεχίζει αυτή στα ημιτελικά. Αυτή είναι η 7η παρουσία στα ημιτελικά, τόσο για την Τσέλσι, όσο και για τον Μουρίνιο.

Στα εγχώρια, η Τσέλσι μάλλον έχασε κάθε επαφή με τον τίτλο την προηγούμενη αγωνιστική, όπου και ηττήθηκε με 1-2 από τη Σάντερλαντ εντός έδρας. Έμεινε έτσι 5 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και ακόμα και με νίκη μέσα στο Άνφιλντ την επόμενη αγωνιστική δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Σε δηλώσεις του για το σημερινό ματς ο Μουρίνιο ανέφερε μεταξύ άλλων, «Έχω παρακολουθήσει την Ατλέτικο αρκετές φορές και ξέρω τι πρέπει ν προσέξουμε. Έχω μιλήσει με τους παίχτες για τα σημεία στα οποία πρέπει να σταθούμε. Ξέρουμε ότι θα κάνουν τα πάντα και έχουν και το αβαντάζ της έδρας, αλλά και εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό». Στο αγωνιστικό κομμάτι, ταξίδεψε μαζί με την αποστολή ο τραυματίας Αζάρ και παρά τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου, ο Βέλγος δήλωσε ότι νιώθει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Το άλλο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Μουρίνο, είναι ο τιμωρημένος Ιβάνοβιτς. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι Μάτιτς και Σαλάχ. Εκτός απoστολής και ο Ετό.

Απουσίες: Ιβάνοβιτς, Σαλάχ, Μάτιτς, Ετό.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Τσεχ – Ασπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Κόουλ – Λαμπάρτ, Ραμίρεζ – Γουίλιαν, Όσκαρ, Σούρλε (ή Αζάρ) – Τόρες.

Παράδοση

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι σε αγγλικές ομάδες, μετράει 8 νίκες, 8 ισοαπαλίες και 5 ήττες (5-4-0εντός έδρας).

Οι Λονδρέζοι, κόντρα σε ισπανικές ομάδες μετρούν 14 νίκες, 11 ισοπαλίες και 7 ήττες (3-6-5 στα εκτός έδρας).

Οι δύο αποψινοί αντίπαλοι έχουν συναντηθεί συνολικά τρείς φορές στα πλαίσια ευρωπαικών διοργανώσεων. Οι 2 ήταν τη χρονιά 09/10 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχαμε μια νίκη για την Τσέλσι και μια ισοπαλία. Η τρίτη ήταν το Σεπτέμβρη του 2012, για το Super Cup Ευρώπης, όπου η Ατλέτικο είχε διαλύσει την Τσέλσι με 4-1, χάρη στον εκπληκτικόσε εκείνο το ματς, Ρανταμέλ Φαλκαό.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τζόνας Έρικσεν από τη Σουηδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα