Αθώος δηλώνει ο Πιστόριους για τη δολοφονία της φίλης του

Ξεκίνησε στην Πρετόρια η δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου 2013.

Ο διάσημος αθλητής δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες, με τις οποίες βαρύνεται, μεταξύ των οποίων και αυτή της δολοφονίας.

Ο εισαγγελέας

Τζέρι Νελ τον κατηγόρησε ότι σκότωσε σκόπιμα τη σύντροφό του.

«Εσείς τί έχετε να πείτε;» τον ρώτησε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα.

«Είμαι αθώος, κυρία» απάντησε χαμηλόφωνα στη δικαστή ο 27χρονος αθλητής, αφού είχε δηλώσει ότι είχε καταλάβει το σε βάρος του κατηγορητήριο που αναγνώστηκε. Δήλωσε επίσης αθώος για τις άλλες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, κυρίως για την κατοχή και τη χρήση απαγορευμένων όπλων.

Γειτόνισσα του Πιστόριους, που κατέθεσε ως μάρτυρας, δήλωσε ότι άκουσε φοβερές γυναικείες κραυγές το βράδυ του φόνου.

Μετά τις απαντήσεις του κατηγορούμενου, συνεχίστηκε η ανάγνωση της αρχικής κατάθεσης του Πιστόριους από έναν από τους δικηγόρους τους, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση την πληρότητα της έρευνας.

Εισερχόμενος ο Πιστόριους πέρασε μπροστά από τη μητέρα της Στέενκαμπ φορώντας μαύρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση πυροβολώντας τη φίλη του πολλές φορές, ενώ εκείνη βρισκόταν μέσα στην τουαλέτα.

Ο Πιστόριους ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε την Στέενκαμπ κατά λάθος, θεωρώντας ότι πίσω από την κλειστή πόρτα βρισκόταν διαρρήκτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα