Καθαρά Δευτέρα με βροχές – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα της κακοκαιρίας

Βαθμιαία εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία μέχρι το μεσημέρι ενδεχομένως να είναι ισχυρά, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 – 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι από 10 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη

καταιγίδα, ωστόσο το βράδυ θα υπάρξει βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 – 4 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεφαλλονιά, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα σταδιακά θα ασθενήσουν και από το βράδυ θα σταματήσουν.

Στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα