Αποσύρθηκε η τροπολογία για το διαχειριστικό έλεγχο στην Εκκλησία

Αποσύρθηκε, μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο της αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία που προέβλεπε ότι μόνο με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας θα διενεργούνται οι διαχειριστικοί έλεγχοι στα εκκλησιαστικά ιδρύματα.
Η τροπολογία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τον «Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» που τέθηκε σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

Η τροπολογία προέβλεπε

ότι “οι διαχειριστικοί έλεγχοι από κάθε κατά νόμο αρμόδια υπηρεσία ή αρχή, είτε διενεργούνται αυτεπαγγέλτως είτε κατά παραγγελία άλλης αρχής, αποφασίζονται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και Παιδείας. Διενεργούμενοι διαχειριστικοί έλεγχοι χωρίς τη συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεων καταργούνται”.

Η ίδια τροπολογία εξαιρούσε την Εκκλησία από το καθεστώς κινητικότητας και διαθεσιμότητας.

Προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ενώ τη διαφωνία του εξέφρασε και το ΠΑΣΟΚ. “Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εξαιρέσουμε την Εκκλησία από τους διαχειριστικούς ελέγχους”, δήλωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος Τύπου Οδ.Κωνσταντινόπουλος ζητώντας “ό,τι διέπει όλα τα νομικά πρόσωπα, να διέπει και την Εκκλησία”.

enet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα