Αναγνώριση της προσπάθειας, αναβάθμιση της χώρας βλέπει η κυβέρνηση μετά τον Λευκό Οίκο

«Αναγνώριση-αναβάθμιση» είναι το βασικό συμπέρασμα που βγάζει η κυβέρνηση από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την αξία της Ελλάδας και την προσπάθεια που έχει γίνει, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας το πρωί στο Μέγκα.

Ο κ. Κεδίκογλου, αναφερόμενος στη

χθεσινοβραδινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, στον Λευκό οίκο, έκανε λόγο για αναβάθμιση της Ελλάδας «μια αναβάθμιση που την είδαμε και χειροπιαστά στο πώς εξελίχθηκε η επίσκεψη, στο πώς η σύνθεση της αντιπροσωπείας της αμερικανικής, δηλαδή ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών να παρακολουθεί τις δηλώσεις του προέδρου Ομπάμα και του πρωθυπουργού μας είναι κάτι το εξαιρετικά ασυνήθιστο», τόνισε.

Αναφέρθηκε εξάλλου, στο κλίμα της συνάντησης λέγοντας ότι ήταν μια «ευχάριστη επιβεβαίωση» καθώς η ελληνική πλευρά είχε τις ενδείξεις ότι θα εξελιχθεί έτσι η συνάντηση. «Ήταν μια πολύ καλή προσωπική χημεία αν θέλετε επειδή χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση αλλά και αυτά τα οποία ειπώθηκαν είναι στον άξονα που κινείται η Ελλάδα, δηλαδή αν θυμάστε για την λιτότητα, λιτότητα και μόνο λιτότητα δεν φέρνει λύση το λέμε χρόνια. Καταφέραμε με όπλο τις θυσίες των Ελλήνων, γιατί οι θυσίες των Ελλήνων είναι που δίνουν την σταθερότητα η οποία μας αναβαθμίζει στην περιοχή στην τρέχουσα συγκυρία», σημείωσε.

Εξάλλου, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έχει γίνει και όλο και περισσότεροι, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη επισημαίνουν, υπογραμμίζουν, συμφωνούν στην αναπτυξιακή διάσταση».

Χαρακτήρισε την ανεργία νούμερο ένα εχθρό και μείζον ζήτημα, όχι μόνο για την Ελλάδα. «Εκεί πρέπει να ρίξουμε όλα μας τα όπλα, σε εκείνη τη μάχη πρέπει να φέρουμε τώρα αποτελέσματα», επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα