Άκης σε πολιτική αγωγή: Να με λέτε «υπουργό», όταν αναφέρεστε σε μένα, δεν είμαστε φιλαράκια

Μετά τις αγορεύσεις – καταπέλτη των δυο εισαγγελέων της έδρας, της κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη και του κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου (αναπληρωτής εισαγγελέας), οι οποίοι πρότειναν την ενοχή των 17 από τους 19 συνολικά κατηγορουμένους για το σκάνδαλο των «χρυσών μιζών», το λόγο έλαβαν σήμερα στο δικαστήριο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου.

Με την έναρξη πάντως της διαδικασίας το λόγο έλαβαν οι συνήγοροι του Α. Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι έστρεψαν τα πυρά τους στον

εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο με αφορμή τα όσα εκείνος ανέφερε χθες περί Λαμπράκη και δια βίου εγκλεισμό του πρώην υπουργού.

«Να μη γίνει εδώ λαοδικείο» είπε ο κ. Λεωνίδας Κοτσαλής.

Ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής πάντως κ. Δ. Κολοβός στην αγόρευσή του μίλησε μεταξύ άλλων, για μεθοδεύσεις που έγιναν στη διαδικασία αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων με αποτέλεσμα να «χαθεί κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης και οι Γερμανοί να παίζουν μόνοι τους στο γήπεδο χωρίς ανταγωνιστές». Πρόκειται για τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal κατασκευάστρια των γερμανικών υποβρυχίων. Βέβαια οι μίζες ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια των Tor M1, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, επισήμανε ότι τα αντισταθμιστικών ωφελήματα χρησιμοποιήθηκαν με πρόσχημα «για να βγουν οι μίζες από την Antey».

Όπως είπε «χρησιμοποιήθηκε το σύστημα της πιστωτικής προκαταβολής» . Ο κ. Κολοβός χαρακτήρισε διεφθαρμένο το περιβάλλον στο υπουργείο Αμυνας επί θητείας Τσοχατζόπουλου, ο οποίος «απέφυγε να μιλήσει για την ταμπακιέρα». Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του συνηγόρου. Μάλιστα, κάποια στιγμή ενώ ο συνήγορος αναφέρονταν σε επιστολή «με αποδέκτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο», ο Α. Τσοχατζόπουλος παρενέβη υποδεικνύοντας στον κ. Κολοβό: «Να λέτε στον υπουργό παρακαλώ, καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είμαστε φιλαράκια».

Στο δικαστήριο αγόρευσε στη συνέχεια η επίσης συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Αργυρώ Φανουράκη η οποία ανέφερε πως από την αποδεικτική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο πρώην υπουργός δωροδοκήθηκε. «Με εταιρείες-οχήματα ο πρώην υπουργός ξέπλενε το μαύρο χρήμα» είπε η συνήγορος και συμπλήρωσε απευθυνόμενη προς το δικαστήριο: «Εχετε πλήθος από στέρεες αποδείξεις που ενισχύουν το κατηγορητήριο». Η ίδια υποστήριξε πως τα «μετρητά που ελάμβανε ο Α. Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιήθηκαν για τις αγορές και ανακαινίσεις των ακινήτων του αλλά και για την πολυτελή ζωή που διήγαγε ο ίδιος με τη σύζυγό του καθώς και οι συγκατηγορούμενοί του, όπως ο Ν. Ζήγρας».

Στο δικαστήριο αγόρευσε στη συνέχεια η συνήγορος πολιτικής αγωγής, κυρία Ουρανία Μενδρινού, η οποία στάθηκε στις «εκκλήσεις», όπως είπε, του Άκη Τσοχατζόπουλου για απιφυλάκιση της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, και όχι της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου.

«Διατηρεί (η Αρετή) μια αξιοπρεπή στάση εδώ σε σχέση με την άθλια στάση του πατέρα της, ο οποίος απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για την αποφυλάκιση της συζύγου του και όχι της κόρης του, που είναι μητέρα τριών παιδιών» είπε η συνήγορος.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Τι είναι αυτά; Απίστευτα κουτσομπολιά, που τα ακούσατε;
Πρόεδρος: Προφανώς εκτός αιθούσης.

Η τοποθέτηση της συνηγόρου προκαλεσε πάντως τις συνεχείς έντονες παρεμβάσεις του πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να τον «απειλήσει» με αποβολή από την αίθουσα.

Τελικώς, ο κ. Χρήστος Κατσιάνης, αν και φώναξε τους αστυνομικούς να συνοδεύσουν τον πρώην υπουργό προς την έξοδο, δεν υλοποίησε την απειλή του. Συνέστησε ωστόσο στον Άκη Τσοχατζόπουλο να είναι πιο ήρεμος και να μην διακόπτει.

Στην αγόρευσή της, η κυρία Μενδρινού αναφέρθηκε ακόμη -επικαλούμενη τα σχετικά τιμολόγια που υπάρχουν στη δικογραφία- στις αγορές της Βίκυς Σταμάτη «επώνυμων ακριβών ρούχων».

«Προσπάθησε να μας πείσει ότι ήταν μια μέση Ελληνίδα, αλλα δεν έπεισε» είπε η συνήγορος και αναφέρθηκε στη συνέχεια σε απόκτηση τζιπ, αξίας 80.000 ευρώ.

- Άκης Τσοχατζόπουλος: Τι είναι αυτά; Τι λέει; Πού τα βρήκε;

«Μάλλον αυτό προκύπρει από δική σας έρευνα» είπε ο αναπληρωτής εισαγγελέαςτης έδρας, Π. Παναγιωτόπουλος, απευθυνόμενος προς τη συνήγορο, θέλοντας να καταδείξει ότι σχετικά στοιχεία δεν υπήρχαν στη δικογραφία.

Οι αγορεύσεις συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα