Αίτηση αποφυλάκισης από τον Γ. Λαγό

Πολυσέλιδη αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, βάλλοντας κατά πάντων.
Μεταξύ άλλων, δηλώνει πολιτικός κρατούμενος, αναφέρει ότι η δίωξη σε βάρος των στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική και ασκήθηκε κατόπιν επιθυμίας ξένων, αμερικανικών και ευρωπαϊκών, λόμπι, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί τόσο η συγκυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα.
Αφού

ξεκαθαρίζει ότι στόχος του κόμματός του είναι η ανατροπή του «διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» μέσω των εκλογών, ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής, τονίζει ότι επιχειρείται η ποινικοποίηση της πολιτικής παρουσίας της Χρυσής Αυγής για να αναχαιτιστεί «η λαϊκή οργή».
Όπως αναφέρει, η δίωξη που του ασκήθηκε είναι απόρροια του φόβου του πολιτικού συστήματος για την άνοδο του εθνικισμού και αναφέρεται σε δημοσιεύματα για «κρυφές μετρήσεις» που δίνουν στο κόμμα του 17%.
Ο Λαγός χαρακτηρίζει «υποκριτές» του πολιτικούς «κατηγόρους» της Χρυσής Αυγής και βάλλει επίσης κατά του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι έχουν «συμπράξει μια ανίερη συμμαχία συμφερόντων».
Επίσης, επανέρχεται στο θέμα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος, επιτίθεται κατά συγκεκριμένου συνδικαλιστή του ΚΚΕ και αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή κλήθηκε να δημιουργήσει σωματείο, ώστε οι Έλληνες ναυτεργάτες να τύχουν «δικαιότερης και ομαλότερης» αντιμετώπισης από τους εφοπλιστές και τους εργολάβους.
Επίσης, ο βουλευτής αφού κάνει λόγο για «χειραγώγηση» της Δικαιοσύνης από την πολιτική, παραθέτει σειρά νομικών ισχυρισμών που κατά την άποψή του αποδεικνύουν ότι ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δολοφονία Φύσσα και ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία που έχει απαγγελθεί για εγκληματική οργάνωση.
Αναλύει δε λεπτομερώς τους λόγους, μεταξύ των οποίων και η άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, για τους οποίους πρέπει να αρθεί ή να αντικατασταθεί με όρους η προσωρινή του κράτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα