Αυξήσεις μισθών στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Μυστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του axialus αργά χθες το βράδυ μεταξύ του Προέδρου της ΕΠΗΕΑ Μάρκου Γκανά και της ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδουμε το ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των δύο συνδικαλιστών μετά τις πληροφορίες ότι την Πέμπτη θα δοθεί στη δημοσιότητα προς διαβούλευση η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους μισθούς των δημοσιογράφων. Η

Γενική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ ζήτησε τη δέσμευση ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο. Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι αν δεν εκδοθεί έως το τέλος του έτους η Κοινή Υπουργική απόφαση τότε οι δημοσιογράφοι εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο καθώς αυτό αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Ταυτόχρονα από τη συνάντηση προέκυψε ότι η ΚΥΑ θα προβλέπει μισθούς οι οποίοι θα οδηγήσουν σε αύξηση των υφιστάμενων αποδοχών των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ενώ παράλληλα θα προβλέπεται και η δυνατότητα των διοικητικών υπαλλήλων του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων να ενταχθούν στο μισθολόγιο των δημοσιογράφων. Επίσης στην Κοινή Υπουργική απόφαση που θα δοθεί προς διαβούλευση στη δημοσιότητα την Πέμπτη θα προβλέπεται αλλαγή κλιμακίων των δημοσιογράφων κάθε έτος και ελάχιστος μισθός στο δημόσιο .

Τόσο η κα Αντωνιάδου όσο και ο κ. Γκανάς έθεσαν το θέμα του αγγελιοσήμου στον κ. Παναγιωτόπουλο ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα.

πηγή: axiaplus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα