ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση να αυξήσει τα έσοδα της από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από μισθωτούς και συνταξιούχους

Σε νέα γενική απεργία προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ, ενώ αναμένεται να στηρίξει με στάσεις εργασίας και τις κινητοποιήσεις της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξη

Τύπου στη Θεσ/κη, η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, ζήτησε από τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ αύριο στις 6 το απόγευμα, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την εφεδρεία, την συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους.

Οπως τόνισε η ΑΔΕΔΥ:

 Η συγκυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν και εντείνουν τη βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Γίνεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση κατασυκοφάντησης του δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων με σκοπό να  δοθεί βορά η δημόσια περιουσία στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Πρέπει να εξυγιανθεί και να ανασυγκροτηθεί η δημόσια διοίκηση, μέσα από ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα όποια φαινόμενα διαφθοράς και φοροδιαφυγής.

Καλούμε την κυβέρνηση να αυξήσει τα έσοδα από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τα μόνιμα “υποζύγια», τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Αυτό σημαίνει ότι αποσπασματικές πολιτικές που εντάσσονται σε ευκαιριακές – επικοινωνιακές σκοπιμότητες και οι οποίες δημιουργούν εργασιακά – επαγγελματικά και οικογενειακά προβλήματα, χωρίς να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της ποιοτικής υποβάθμισης των δημοσίων υπηρεσιών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα