O Σαμαράς θα απευθύνει προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς

Αν και σε πρώτο πλάνο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται ο ανασχηματισμός και η αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των αδικιών, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει ταυτόχρονα και το σχεδιασμό του για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό στερέωμα.

Την ώρα που όλα τα κόμματα βρίσκονται σε φάση μετασχηματισμού ή… εξαφάνισης, στόχος του πρωθυπουργού είναι η ΝΔ να

αποτελέσει στα επόμενα χρόνια τον βασικό πυλώνα του πολιτικού συστήματος, που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα ως ο κύριος κορμός των κυβερνήσεων με τη συμμετοχή μικρότερων σχηματισμών.

Ιδεολογικά η ΝΔ από δω και πέρα θα πρέπει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν να υλοποιήσει το όραμα του κ. Σαμαρά για τη «Νέα Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι προσπάθειες για τη συσπείρωση, όχι απαραίτητα ένταξη, γύρω από τη ΝΔ πολιτικών στελεχών και πολιτικών δυνάμεων με πατριωτικά χαρακτηριστικά, που έχουν εκφραστεί υπέρ της σταθερότητας και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Κομμάτι της κινούμενης άμμου του πολιτικού συστήματος εκτός από τους ήδη ανεξάρτητους βουλευτές έγιναν τις τελευταίες δέκα ημέρες μετά τις κάλπες της 25ης Μαΐου, ο Βασίλης Καπερνάρος και η Τσαμπίκα Ιατρίδη, που άφησαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Βασίλης Οικονόμου που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ. Με το ένα πόδι εκτός Δημοκρατικής Αριστεράς είναι και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ στο ΠΑΣΟΚ η κόντρα Μωραϊτη – Βενιζέλου παραμένει ανοικτή.

Κορυφαίο και έμπειρο πολιτικό στέλεχος της ΝΔ έλεγε στο newpost.gr ότι «δεν συζητάμε από τώρα, ούτε ποιοι θα επιστρέψουν, ούτε τι συνεργασίες θα έχουμε. Στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε με ένα διακριτό ρόλο της ΝΔ στο πολιτικό σύστημα. Δεν θα πούμε τώρα “ελάτε” που τα κόμματα είναι σε διαδικασίες».

Παράλληλα γίνονται και κινήσεις για την ενίσχυση εκ των έσω της θέσης της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό. Η συμμετοχή του κ. Σαμαρά στο δείπνο που έγινε στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή παρουσία του Κώστα Καραμανλή και του Πέτρου Μολυβιάτη, αλλά και η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τη Ντόρα Μπακογιάννη στο πατρικό του στην οδό Μουρούζη, την εβδομάδα που πέρασε, μόνο τυχαίες δεν ήταν.

Στόχος του γαλάζιου επιτελείου είναι κερδηθούν ξανά, οι 600 χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ που χωρίς να φύγουν και να περάσουν «απέναντι» είτε ψήφισαν χαλαρά, είτε πολύ μικρά κόμματα, είτε δεν ψήφισαν καθόλου. Για να επιτευχθεί αυτό, έχει αποφασιστεί να υπάρξει καταγραφή του τι συνέβη σε κάθε νομό και Περιφέρεια και να συντονιστούν όλες οι διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Το βασικό όμως που πρέπει να γίνει, είναι να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική και να αποκατασταθούν λάθη και αδικίες, κάτι που το γνωρίζουν καλά ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ, καθώς όπως φάνηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα η ΝΔ έχασε ψήφους γιατί κυβέρνησε σε πολύ δύσκολες συνθήκες και η βελτίωση των συνθηκών είναι το εργαλείο με το οποίο μπορεί να τις ξανακερδίσει.

Πηγή: newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα