Morgan Stanley: Η Ευρώπη θα δώσει χρόνο και χρήμα στην Ελλάδα

Θετικές για την Ελλάδα είναι οι εκτιμήσεις της Μοrgan Stanley στην έκθεση της, όπου οι αναλυτές υποστήριξαν  ότι  η Ευρώπη θα δώσει χρόνο και χρήμα στην Ελλάδα. Στον αντίποδα βεβαίως εξακολουθεί να κινείται η Citigroup. Σε ανάλυση για τον τραπεζικό τομέα στην Ευρώπη, η αμερικανική τράπεζα κάνει λόγο για Ευρώπη

δύο ταχυτήτων  και επιμένει στα σενάρια για αυξημένο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι πιθανότητες να εγκαταλείψουμε το ευρώ σε ορίζοντα 12-18 μηνών  παραμένουν στο 90%.

Την ίδια ώρα ανοδικά κινούνται οι ευρωπαικές αγορές στον απόηχο των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι για το νέο πρόγραμμα απεριόριστων αγορών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το θετικό κλίμα που δημιούργησε στις αγορές η ΕΚΤ  ενισχύθηκε και από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, αλλά και από τις κινήσεις του Πεκίνου.  Συγκεκριμένα, το αμερικανικό ινστιτούτο ερευνών  ΑDP ανακοίνωσε χθες ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν στις ΗΠΑ  κατά 201.000 τον Αύγουστο, έναντι 140.000 που προσδοκούσαν οι αναλυτές. Τα καλά στοιχεία οδήγησαν τον δείκτη S&P στο υψηλότερο σημείο  των τελευταίων τεσσάρων ετών. Ταυτόχρονα στην Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων έδωσε το πράσινο φώς για επενδύσεις σε 60 έργα υποδομών, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι  φθάνει το 2,1% του κινεζικού ΑΕΠ.

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,81%, το Παρίσι 1,28% και το Λονδίνο σημειώνει κέρδη 0,32%. Ανοδος καταγράφεται  και στις χρηματιστηριακές αγορές  του Ευρωπαϊκού Νότου, σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας στις 13.05 κατέγραφε κέρδη 1,45%. Ανοδικά κινείται και το ευρώ που βρίσκεται στο 1,2679  δολάρια.

Οι δηλώσεις Ντράγκι πάντως δείχνουν να πείθουν τους επενδυτές πως η Ευρώπη έστω και με καθυστέρηση αντιδρά στην κρίση χρέους και για πρώτη φορά από τον Μάιο, τα Ισπανικά ομόλογα υποχώρησαν κάτω από το 6%. Καθοδικά κινούνται τα spreads σε  Ιρλανδία και  Πορτογαλία, όπως και στην Ελλάδα που διαμορφώνονται στις 2013 μονάδες βάσης,  υποχωρώντας  κατά 4,50 μ.β.

Keywords
Τυχαία Θέματα