Mega-λο δάνειο παίρνει το μεγάλο κανάλι

Μετά από διαπραγματεύσεις τουλάχιστον δυο μηνών η Τηλέτυπος Α.Ε είναι κοντά σε συμφωνία με κοινοπραξία τραπεζών ώστε να λάβει σημαντικό μακροπρόθεσμο δάνειο. Τα κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν ως επι το πλείστων για τις ανάγκες του MEGA Channel με σκοπό την αναδιάρθρωση υποχρεώσεων και απώτερο στόχο την ομαλή λειτουργία για

το προσεχές διάστημα. Όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό οι βασικοί μέτοχοι είχαν συνεισφέρει στη τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 10 εκατ ευρώ συνολικά.

Γενικότερα η μητρική είχε εξαντλήσει το τελευταίο διάστημα όλα τα περιθώρια πιστώσεων,με την υποχρέωση 10 εκατ ευρώ για αποπληρωμή ομολογιακού δανείου να «τρέχει».

Επιπλέον είχε 70 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις προς προμηθευτές και άλλους πιστωτές ενώ το σύνολο των βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων, περιλαμβανομένου του factoring, ανερχόταν σε πάνω από 75 εκατ. ευρώ. Για τα βραχυπρόθεσμα δάνεια στις τράπεζες η επιχείρηση ήταν υποχρεωμένη να πληρώνει επιτόκιο που έφτανε έως και 10,95%.

Σαρωτικές είναι εξάλλου οι αλλαγές στο πρόγραμμα του μεγάλου καναλιού, παραγωγές έχουν κοπεί, κάποιες που παραμένουν έχουν αισθητά χαμηλότερο budget ενώ δεν υπάρχουν μακροόπνοα projects. Οι μειώσεις προσωπικού και μισθών είναι γενναίες, κάτι που συμβαίνει γενικότερα στο ήδη «πληγωμένο» χώρο των media.

Πηγή: sofokleousin.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα