Ζητείται επειγόντως χιούμορ

12:35 8/6/2012 - Πηγή: TottBlog

«Κριτική τέχνης από έναν αδαή» ήταν ο τίτλος του άρθρου στην Lifo και με πάρα πολύ χιούμορ, κατά την γνώμη του, γιατί εγώ καθόλου δεν γέλασα, αποφάσισε να γελοιοποιήσει το συνολικό έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Μία φόλα ήταν το κείμενο για να μιλήσω στην γλώσσα του και από χιούμορ «φτηνή ποπ για την ελίτ».

Το κείμενο ανέβηκε πριν λίγες μέρες αλλά σήμερα έπεσε στον τοίχο μου. Μου θύμισε κείμενα σε κάτι κάφρικα blogs που
ξεφτιλίζουν διάφορους και διάφορα με χιούμορ Σεφερλή. Απλώς εδώ, ο κύριος γιατί γνώριζε ότι απευθυνόταν σε πιο προχώ κοινό, στο κοινό της Lifo, πέταξε και δυο τρείς εγγλέζικες μοντερνιές και κανά δυο τσιτάτα της πιάτσας και νόμισε ότι κάνει χιούμορ υψηλής τέχνης και τα βάζει με τα κατεστημένα της τέχνης. Ούτε να το σκέφτεσαι. Ασχολήθηκες με ένα θέμα άκρως παρωχημένο. Τα περί Παπαϊωάννου ήταν της μοδός πριν πολλά χρόνια. Και ούτε τολμηρός να αισθάνεσαι. Με το συγκεκριμένο κατεστημένο ασχολήθηκαν πιο πριν από σένα πολλοί άλλοι και με πολύ πιο ωραίο λόγο και τρόπο.

Κριτική τέχνης από έναν αδαή
Προσπαθώντας να μυηθώ στον κόσμο του Παπαϊωάννου

Τα έργα του Δημήτρη Παπαϊωάννου αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης κάθε βασανισμένης καλλιτεχνικής ψυχής της πόλης για λόγο που πάντα γνώριζα αλλά ποτέ δεν συναισθάνθηκα.

Κάθε φορά που κάποια νέα παράσταση του καλλιτέχνη ανακοινώνεται και τυχαίνει να βρίσκομαι σε παρέα φιλόμουσων Αθηναίων προσπαθώ να παριστάνω πειστικά τον ενθουσιασμένο Ευρωπαίο πολίτη της Ελλάδας, για να ταιριάξω στυλιστικά με τους συνδαιτυμόνες μου….

Οι τίτλοι των έργων του Δημήτρη Παπαϊωάννου είναι κάθε φορά όσο σύντομοι πρέπει για να μην θεωρηθούν φλύαροι από το εναλλακτικό καλλιτεχνικό κοινό αλλά επαρκώς υπαινικτικοί ώστε να μπορέσει και η τελευταία άσχετη να υποθέσει κάτι, που δεν θα είναι εντελώς βλακεία, για το περιεχόμενο….

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

http://www.lifo.gr/team/thecurlysue/30872
και αν γελάσετε λιγάκι call me να κεράσω μεζεδάκια στου Ρούκουνα.
Του Στέλιου Γαλανόπουλου
Keywords
Τυχαία Θέματα