Lee Burton: Νέος, ταλαντούχος και Έλληνας

11:30 8/6/2012 - Πηγή: TottBlog
O Lee Burton είναι Έλληνας κι ας μην του ακούγεται. Ασχολείται χρόνια με την ηλεκτρονική μουσική και το νέο του άλμπουμ “Busy Days For Fools” που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο θεωρήθηκε στην Γερμανία ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς. Με αφορμή το υπέροχο πρώτο video clip του άλμπουμ μιλάει στο Tottblog.

Τον Λευτέρη Καλαμπάκα τον γνωρίσαμε με το όνομα Liberto πριν μερικά χρόνια. Ένα project
που μετεξελίχθηκε σε Lee Burton με τον καιρό. Έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο του άλμπουμ ''LULLABY'' από την KLIK RECORDS, σίγουρα ένα από τα καλύτερα ελληνικά άλμπουμ της χρονιάς, επέστρεψε το 2012 με το “Busy Days For Fools” και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Λευτέρη τι απέγινε το αρχικό σου όνομα με το οποίο σε γνωρίσαμε;

Πριν από τρία χρόνια περίπου ξεκίνησα ένα δεύτερο project με σκοπό να κάνω λίγο διαφορετικά πράγματα από αυτά που έκανα μέχρι τότε. Το όνομα Lee Burton μου φάνηκε μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή του Liberto και στην πορεία το χρησιμοποιούσα σε ό,τι έκανα (παραγωγές, live και dj set). Προς το παρόν το Liberto δεν το χρησιμοποιώ. Ίσως κάποια στιγμή το επαναφέρω. Θα δείξει.

Ποια ήταν τα πρώτα σου ακούσματα και ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με την μουσική;

Ο πατέρας μου έπαιζε κάποια όργανα και κατά κάποιο τρόπο εκείνος με έφερε σε επαφή με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία και ξεκίνησα να παίζω κιθάρα στα 8 μου. Σε εκείνη την ηλικία άκουγα διάφορα πράγματα, οτιδήποτε τραβούσε την προσοχή μου. Από Nirvana μέχρι Pink Floyd. Ο δίσκος που νομίζω ότι με ταρακούνησε τότε ήταν το “Ten” από Pearl Jam

Πως κατέληξες στην ηλεκτρονική μουσική;

Μου είχε κάνει εντύπωση πως μπάντες όπως οι Pink Floyd παλιά ή οι Radiohead αργότερα χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικά όργανα. Αυτό κυρίως μου κίνησε την περιέργεια και ξεκίνησα να πειραματίζομαι με υπολογιστές αρχικά.

Το 1ο σου άλμπουμ ήταν αμιγώς ηλεκτρονικό. Τι μεσολάβησε και στο 2ο υπάρχουν περισσότερα όργανα;

Νομίζω ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω αλλά ίσως δεν είχα βρει την ευκαιρία ή οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες. Τα τελευταία χρόνια είχα αφοσιωθεί στην παραγωγή house και techno. Περισσότερο πράγματα για το dancefloor. Είδα το busy days σαν μια ευκαιρία να συνθέσω περισσότερο και να αφήσω τις συνθέσεις να εξελιχθούν χωρίς περιορισμούς. Σίγουρα παίζει ρόλο και η μουσική που ακούω. Μεγάλο μέρος της πολλές φορές δεν έχει καμία σχέση με την ηλεκτρονική, οπότε νομίζω ήταν φυσικό, στοιχεία από μουσικές που μου αρέσουν να βγουν και στις παραγωγές μου.

Τι προτιμάς πιο dance ή πιο σύνθεση;

Και τα δύο. Προσπαθώ να βρω μία ισορροπία. Το σημαντικότερο για μένα είναι να μην βαρεθώ στο studio, οπότε συνέχεια ψάχνω νέα πράγματα να κάνω.

Υπάρχει βασική ιδέα αυτού του άλμπουμ και πως προέκυψε;

Δεν υπήρχε κάποια βασική ιδέα. Έγραφα κομμάτια αρκετό καιρό και κρατούσα ό,τι μου άρεσε. Ίσως από την στιγμή που έγραψα το "you've got me" βρήκα πως θα ήθελα να ακούγεται το άλμπουμ. Οπότε νομίζω πως το
Keywords
Τυχαία Θέματα