The Master: Τα πρώτα πλάνα από μία από τις ταινίες της χρονιάς!

Σημειώστε τον τίτλο. The Master. Θυμηθείτε το πρωταγωνιστικό δίδυμο. Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Γιοακίν Φοίνιξ. Κρατήστε καλά στο μυαλό σας το όνομα του σκηνοθέτη. Πολ Τόμας Άντερσον. Και μην ξεχνάτε ότι θα είναι μία από τις μεγάλες ταινίες του ερχόμενου χειμώνα...
Ο δημιουργός του “Θα χυθεί αίμα” (There will be blood) επιστρέφει πέντε χρόνια μετά με μία ταινία που ήδη από τα πρώτα της πλάνα προκαλεί αίσθηση και κάτι μας λέει ότι θα μας αρέσει πολύ. Χωρίς να το λέει φανερά (για ευνόητους λόγους) το “The Master” πρόκειται
ουσιαστικά για την ιστορία του ιδρυτή της Σαϊντελογίας (μίας αίρεσης που κάνει θραύση στους celebrities του Χόλλυγουντ), Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν υποδύεται έναν άνδρα που μοιάζει εξαιρετικά πολύ (μέχρι και στην εμφάνιση) στον Χάμπαρντ. Μετά τ τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επιστρέφει στην Αμερική και θέτει τις βάσεις για μία νέα “θρησκεία” (ή καλύτερα μία μεθολογία, ένα δόγμα ανθρώπινης συμπεριφοράς) βρίσκοντας εντυπωσιακή ανταπόκριση στη ψυχικά ρημαγμένη αμερικάνικη κοινωνία. O Φοίνιξ υποδύεται ένα νέο μέλος της οργάνωσης.

Τα πρώτα πλάνα από την ταινία του Άντερσον μόλις κυκλοφόρησαν και αποκαλύπτουν μία εξαιρετική αισθητική, αναφορά στο αμερικάνικο σινεμά των 50s (η ταινία είναι γυρισμένη σε φιλμ 65mm), διανθισμένη από την υπέροχη μουσική του Τζόνι Γκρίνγουντ (ο συνθέτης του “Θα χυθεί αίμα”) και ένα καθηλωτικό Γιοακίν Φοίνιξ (ο Χόφμαν δεν φαίνεται στα πλάνα).

Δεν πρόκειται για το κανονικό trailer, αλλά απλώς για μία πρώτη γεύση που επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μας για κάτι που θα μας ενθουσιάσει. Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις αρχές του 2013, ενώ στις Η.Π.Α. στις 12 Οκτωβρίου του 2012 για να προλάβει και τα Όσκαρ.
The Master Official Teaser Trailer #1 από Flixgr
Keywords
Τυχαία Θέματα