Ζητούν “θετικό μήνυμα”

Ένα «θετικό μήνυμα» προς στην Ελλάδα ζητούν αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί, όπως αναφέρει η βέλγικη γαλλόφωνη εφημερίδα “Λα Λιμπρ Μπελζίκ“.

Με τίτλο «Είναι αξιόπιστη η Ελλάδα;», η εφημερίδα τονίζει πως η επιβολή θεραπείας λιτότητας στην Ελλάδα, «δεν χρησιμεύει σε τίποτα», αφού δεν μπορεί να την εφαρμόσει. Επίσης, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα το γεγονός ότι η Ελλάδα θα πρέπει, όμως,

με τη σειρά της να στείλει και εκείνη ένα «θετικό μήνυμα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με αφορμή το δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας “Το Βήμα” με τίτλο «Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο», η “Λα Λιμπρ Μπελζίκ” σχολιάζει πως παρά τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση Παπανδρέου διατήρησε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων σε 692 χιλιάδες, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους κυρίως στους δήμους. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, αυτή η εξέλιξη δείχνει πόσο σημαντικό παραμένει το στοιχείο της αξιοπιστίας των Ελλήνων πολιτικών στο πλαίσιο της προσπάθειας διάσωσης της χώρας.
Επικαλούμενη την άποψη του Γάλλου σοσιαλιστή Ζαν Ζορές πως ηγέτης είναι εκείνος που έχει το κουράγιο να διακινδυνεύσει αυτά που οι διοικούμενοί του δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν, η “Λα Λιμπρ Μπελζίκ” αναφέρει πως η Ευρώπη περιμένει σήμερα από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να δείξει πως διαθέτει αυτό το κουράγιο. «Σήμερα, είναι στο χέρι των δυο αιώνιων αντιπάλων που έχουν μονοπωλήσει την ελληνική πολιτική ζωή, να εφαρμόσουν εκείνα τα δημοσιονομικά μέτρα που θα τους καταστήσουν αντιδημοφιλείς», επισημαίνει η εφημερίδα και τονίζει πως «στο χέρι τους είναι, επίσης, να πείσουν τους Έλληνες πως αυτή η προσπάθεια θα αποδειχθεί τελικά επωφελής για όλους».

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα