Ζητούν από τον Ερντογάν να κάνει τεστ φωνής για το βίντεο που τον «έκαψε»

Την δυνατότητα να αποδείξει ότι δεν είναι η φωνή του εκείνη που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε και αποκαλύπτει ένα νέο σκάνδαλο φοροδιαφυγής, έχει ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα μόνο 20 λεπτά απαιτούνται προκειμένου τα επιστημονικά εργαστήρια να αποδείξουν εάν οι φωνές του Τούρκου πρωθυπουργού, αλλά και του γιου

του, που ακούγονται στο επίμαχο βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube, είναι οι πραγματικές ή αποτελούν προϊόν μοντάζ.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς δήλωσε σχετικά: «Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συμβούλιο Ερευνών (TÜBİTAK)» είναι ακριβώς δίπλα στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός και ο γιος του μπορούν να δώσουν δείγμα της φωνής τους και σε 20 λεπτά θα διαπιστωθεί αν ανήκουν σε αυτούς οι φωνές των ηχογραφήσεων ή όχι».

Επιπλέον, συμπλήρωσε:«Εάν δεν εμπιστεύεστε το TÜBİTAK υπάρχουν ανεξάρτητα εργαστήρια στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Είστε υπέρ αυτού;».

Ο Ντερμιτάς ζήτησε από την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Εάν είστε σίγουροι για τον εαυτό σας ζητήστε τη διεξαγωγή έρευνας. Καθησυχάστε το λαό. Αν είστε τόσο σίγουροι, αυτό δεν θα είναι δύσκολο».

Νέα θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών μεταξύ του Ερντογάν και του γιου του.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε την αυθεντικότητα αυτών των συνομιλιών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ανήθικο μοντάζ.

Οι αποκαλύψεις αυτές στάθηκαν αφορμή για χιλιάδες διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στη Κωνσταντινούπολη όπου φώναζαν συνθήματα,«Κυβέρνηση παραιτήσου» και «Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη», ενώ η αστυνομία για να τους διαλύσει έκανε χρήση δακρυγόνων και νερού. Νωρίτερα είχε διαλύσει μια άλλη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο, σε πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

The post Ζητούν από τον Ερντογάν να κάνει τεστ φωνής για το βίντεο που τον «έκαψε» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα