Ζεν πρεμιέ ο Σαμαράς και ο Τσίπρας… Βέγγος

Άνθρωπος της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Φιλοσοφίας δεν θα μπορούσε να μην προτείνει ως τόπο συνάντησής μας το καφέ του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου πραγματοποίησε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης την πρώτη του προεκλογική ομιλία στην πόλη.

Ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ,

Δημοσθένης Δαββέτας μιλά στην «Κ» και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ένας καλλιτέχνης και άνθρωπος του πνεύματος μπορεί να συνυπάρξει με τους Έλληνες πολιτικούς. Αναφέρεται στη γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαρά και διανέμει… ρόλους σε Ευάγγελο Βενιζέλο, Φώτη Κουβέλη και Αλέξη Τσίπρα. «Οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές γιατί μπαίνουν οι βάσεις για τη νέα ταυτότητα της Ευρώπης, που δεν στάθηκε στο ύψος των οραμάτων των θεμελιωτών της» υπογραμμίζει μιλώντας για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη

«Η πολιτική συνυπάρχει άριστα με τον πολιτισμό. Μην ξεχνάμε ότι ο Αριστοτέλης λέει ότι η πολιτική είναι πολιτισμός των τεχνών. Δηλαδή θεωρεί τέχνη την πολιτική. Πιστεύω ότι το πολιτιστικό έργο είναι βαθιά πολιτικό διότι συμβάλει στην καλλιέργεια του πολίτη».

Διαβάστε περισσότερα στο: karfitsa.gr

The post Ζεν πρεμιέ ο Σαμαράς και ο Τσίπρας… Βέγγος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα