Περισσότερα από 2 εκατ. Ι.Χ. δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ – Χιλιάδες τα ανασφάλιστα οχήματα

Σημαντικές περικοπές σε ό,τι έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα τους έχουν κάνει χιλιάδες ιδιοκτήτες, καθώς όπως προκύπτει δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, ενώ χιλιάδες είναι ανασφάλιστα και δεν διαθέτουν σήμα τελών κυκλοφορίας.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των οχημάτων που δεν έχει ελεγχθεί από ΚΤΕΟ παραμένει και

εκτιμάται ότι φτάνει τα δύο εκατομμύρια περίπου, κάτι που ισοδυναμεί με απώλεια 400 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό οι ιδιοκτήτες κάνουν επίσης περικοπές στην ασφάλιση, καθώς από τα 800.000 οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους,τα 250.000 είναι ανασφάλιστα.

Παράλληλα, το σήμα τελών κυκλοφορίας για το 2014 έχουν προμηθευτεί συνολικά 5,5 εκατ. κάτοχοι οχημάτων συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά που ήταν 6 εκατομμύρια, γεγονός που δεν δικαιολογείται από την ακινητοποίηση αυτοκινήτων, διότι με δεδομένο ότι 200.000 ιδιοκτήτες παρέδωσαν τις πινακίδες, υπολείπονται άλλοι 300.000 που θα έπρεπε να είχαν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων διαμορφώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στα 5,6 εκατ. οχήματα από 5,8 εκατ. οχήματα που ήταν ασφαλισμένα μέχρι το περσινό καλοκαίρι, κάτι που αποδίδεται στο ότι οι έλεγχοι δεν είναι τόσο τακτικοί, έτσι ώστε επιφέρουν υψηλά πρόστιμα, ενώ στην περίπτωση των αυτοκινήτων που δεν περνούν από έλεγχο ΚΤΕΟ δεν ισχύει το ίδιο.

Τέλος, εκτός από Ι.Χ., ανέλεγκτες παραμένουν και περίπου 1 εκατ. μοτοσικλέτες, οι οποίες πλέον υποχρεούνται και αυτές να περνούν από ΚΤΕΟ, ενώ ολοένα και περισσότερο εμφανίζεται το φαινόμενο των πλαστών πιστοποιητικών.

The post Περισσότερα από 2 εκατ. Ι.Χ. δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ – Χιλιάδες τα ανασφάλιστα οχήματα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα