Υπουργική διάψευση για το προξενείο στη Σμύρνη

Δεν πωλείται το κτίριο του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη, διευκρίνισε κατηγορηματικά η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, από την Πόλη, όπου και βρίσκεται, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου της, Ερτουγρούλ Γκιουνάι.

Σκοπός της επίσκεψής της, η εμβάθυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στον τομέα του τουρισμού, όπως η ίδια είπε, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε στη διευκόλυνση των Τούρκων πολιτών ως προς τις θεωρήσεις και στο πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε το καλοκαίρι. «Ήταν

μια κίνηση της Ελλάδας για να υπάρξει διευκόλυνση στις θεωρήσεις Τούρκων να επισκέπτονται τη χώρα μας και την Ευρώπη. Η επιτυχία του προγράμματος κρίθηκε ικανοποιητική και θα επιδιώξουμε και να συνεχιστεί το πρόγραμμα αυτό και ενδεχομένως να διευρυνθεί. Υπάρχουν ιδέες για να υπάρχει η δυνατότητα αυτή και στις θρησκευτικές εορτές», πρόσθεσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός Πολιτισμού, κατά την παραμονή της στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε και το Φανάρι, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα