Υπολογιστής – ταμπλέτα από τη Microsoft

To πρώτο της tablet με την ονομασία «Surface» ανακοίνωσε η Microsoft, η οποία θέλει να «χτυπήσει» το δημοφιλές iPad της Apple.

To πρώτο της tablet με την ονομασία «Surface» ανακοίνωσε η Microsoft, η οποία

θέλει να «χτυπήσει» το δημοφιλές iPad της Apple.

Ο υπολογιστής-ταμπλέτα θα βασίζεται στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, Windows 8, και το καινοτόμο χαρακτηριστικό της είναι το αποσπώμενο προστατευτικό κάλυμμα της οθόνης, το οποίο ενσωματώνει το πληκτρολόγιο και το track pad της συσκευής.

Επιπλέον η συσκευή, η οποία έγινε δεκτή και με διθυραμβικά αλλά και με επικριτικά σχόλια στον κυβερνοχώρο, είναι εξοπλισμένη με δύο θύρες USB για τη σύνδεση με περιφερειακές συσκευές, όπως εκτυπωτές και δευτερεύουσες οθόνες, ενώ στο πίσω μέρος του Surface βρίσκεται η ενσωματωμένη βάση στήριξης που επιτρέπει στη συσκευή να χρησιμοποιηθεί σε όρθια θέση και ως laptop. Το πάχος της ταμπλέτας δεν ξεπερνά τα 9,3 χιλιοστά και η οθόνη υψηλής ευκρίνειας έχει μέγεθος 10,6 ιντσών.

Το πρώτο tablet της Microsoft, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Στιβ Μπόλμερ, είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες, στο μπροστινό και το πίσω μέρος της συσκευής, και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά με μνήμη 64 και 128 Gigabytes.

Προς το παρόν, η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ούτε την ημερομηνία διάθεσης ούτε την τιμή του νέου tablet.

Keywords
Τυχαία Θέματα