Ξένοι επενδυτές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μπάσκετ!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Σάλος στο χώρο του ποδοσφαίρου από την σημερινή απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης το οποίο κάνει δεκτό αίτημα της ποδοσφαιρικής ομάδας Άρης Θεσσαλονίκης και κάνει δεκτή την υπαγωγή του στο άρθρο 99 με πτώχευση.

Είναι

η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που κάνει τέτοια προσφυγή και γίνεται δεκτή.

Αυτό πυροδοτεί σοβαρές αντιδράσεις αφού θα έχει πολλές αλυσιδωτές επιπτώσεις σε χώρους στους οποίους η ποδοσφαιρική ομάδα οφείλει και αυτοί πέραν του Δημοσίου είναι ποδοσφαιριστές και μάλιστα δεκάδες παρελθόντων ετών.

Η υπαγωγή στο άρθρο σημαίνει απώλεια των χρημάτων και αυτό πυροδότησε ήδη αντιδράσεις από άλλες ομάδες που θα ζητήσουν να υποβιβαστεί σε κατηγορία ο «Άρης», από παράγοντες, από όσους χάνουν τα χρήματά τους.

Επίσης, ο χώρος του ποδοσφαίρου που ταλανίζεται από οφειλές πολλών ομάδων στο Δημόσιο, σε εταιρείες και σε πρόσωπα βρίσκεται μπροστά σε νέο δρόμο. Αν τον βαδίσουν κι άλλες ομάδες τότε θα αλλάξουν σχεδόν τα πάντα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Αυτές οι αλλαγές όμως θα επηρεάσουν και το χώρο της πολιτικής, ο οποίος βρίσκεται σε μακρά, μόνιμη και βρόμικη διαπλοκή με το χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και στον επιχειρηματικό χώρο.

Ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μέσω του χώρου του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ θα επιχειρήσουν «απόβαση» στην Ελλάδα στο προσεχές διάστημα επιχειρηματίες από χώρες που ενδιαφέρονται για «προσβάσεις» στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τέτοιες συζητήσεις για είσοδο Κινέζων επιχειρηματιών μέσω του αθλητισμού στην Ελλάδα έγιναν και στο Πεκίνο.

Κρατήστε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του «Δράκου» Παναγιώτη Γιαννάκη ως προπονητής της Εθνικής Κίνας αυτήν ακριβώς την περίοδο.

Ο Π.Γιαννάκης βρισκόταν και βρίσκεται ανάμεσα στην Ελληνική και Κινεζική Αντιπροσωπεία κατά τις συζητήσεις που διεξάγονται τώρα.

Ενδιαφέρον έχουν δείξει και ομογενείς από Ρωσία και ΗΠΑ και συζητούν το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στον ελληνικό αθλητικό χώρο.

Ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ και οι ομογενείς Μπάκος και Καϋμενάκης στον Αστέρα Τρίπολης είναι προπομποί…

Τα όσα συμβαίνουν τώρα με αρχή τον «Άρη» δεν είναι τυχαία…

Keywords
Τυχαία Θέματα