Άσκηση ετοιμότητας «Δια Πυρός 2013»

Πέντε Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης και Υμηττού (ΣΠΑΥ) συμμετείχαν στην άσκηση ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία "ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013", για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης...
έκτασης, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής στη δασική περιοχή Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Καρέα Αττικής.

Πρόκειται για τις ομάδες Βύρωνα, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Γλυφάδας και Παπάγου-Χολαργού (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ), η οποία
συμμετείχε για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους άσκηση. Οι παραπάνω συμμετοχές αναδεικνύουν τη στενή συνεργασία του ΣΠΑΥ, των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας των Δήμων-Μελών του και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η διεξαγωγή τους ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας πραγματικής δασικής πυρκαγιάς, που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, ξεκινώντας από την αναγγελία της, την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον τομέα ευθύνης των οποίων ανήκει η επιλεγείσα περιοχή, την κλιμάκωση της αποστολής των απαιτούμενων πυροσβεστικών οχημάτων από όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, τη συνδρομή με πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρα οχήματα από τους Ο.Τ.Α. και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και όποια άλλη ενέργεια αποφασίστηκε από το Συντονιστή της πυρκαγιάς, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του συμβάντος.

Στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο του Π.Σ. «Όλυμπος» μετέβησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα και Κώστας Παπαδόπουλος, αντίστοιχα, οι οποίοι παρακολούθησαν τις επιχειρήσεις με τον Αρχηγό του Π.Σ. Υποστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο. Δια της παρουσίας του, ο κ. Χαρδαλιάς είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους εμπλεκόμενους στην Πολιτική Προστασία εν όψει της ειδικής αντιπυρικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο ΣΠΑΥ στα γραφεία του, την Πέμπτη 23 Μαΐου.

•Φωτό 1: Ο Αρχηγός του Π.Σ. Υποστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Νίκο Χαρδαλιά, Δήμαρχο Βύρωνα •Φωτό 2: Από αριστερά: Ο Αρχηγός του Π.Σ. Υποστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, o Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Κώστας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς •Φωτό 3: Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Βύρωνα κατά τη συμμετοχή τους στην άσκηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα