Ξεκινούν οι συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία

Δύο εβδομάδες μετά την θριαμβευτική νίκη της στις Γερμανικές εκλογές, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καλείται να αρχίσει τις πρώτες συζητήσεις με τους σοσιαλδημοκράτες αντιπάλους της σε μια προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

Παρά τον προσωπικό πολιτικό θρίαμβο της Μέρκελ στις εκλογές της 22 Σεπτεμβρίου,

το συντηρητικό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και το βαυαρικό παρακλάδι του CSU -με συνολικό ποσοστό 41,5% των ψήφων- δεν διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία στη γερμανική βουλή, καθώς υπολείπονται από αυτό το στόχο κατά πέντε έδρες.

Έτσι οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ καλούνται να βρουν έναν νέο κυβερνητικό σύμμαχο καθώς το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP), με το οποίο συνεργάζονταν κυβερνητικά από το 2009, δεν μπήκε στη γερμανική Κάτω Βουλή.

Συνεπώς η Καγκελάριος θα προσπαθήσει να βρει τη χρυσή τομή και να συμφωνήσει με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), που ήρθε δεύτερο στις εκλογές (με ποσοστό 25,7%), στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τη δημιουργία μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού.
Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν στις 14:00 ώρα Ελλάδος. Η καγκελάριος υποσχέθηκε να κάνει μια δίκαιη συζήτηση. «Έχουμε μια κοινή ευθύνη για να σχηματίσουμε μια σταθερή κυβέρνηση», διαβεβαίωσε την Πέμπτη στο περιθώριο των εορτασμών για την 23η επέτειο της γερμανικής επανένωσης.

Η Μέρκελ αναμένεται να έχει διερευνητικές επαφές και με τους Πρασίνους, ακόμη και αν κατά τη γνώμη πολλών αναλυτών, μια κυβέρνηση συνασπισμού μαζί τους φαίνεται σχεδόν απίθανη.

The post Ξεκινούν οι συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα