Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα-Θα δοθεί μέχρι τις 10 Μαΐου

Μεγάλη Πέμπτη και το αργότερο Μεγάλη Παρασκευή ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Να σημειωθεί πως απόψε ή αύριο το πρωί αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση, που θα καθορίσει ποιοι δικαιούνται το επίδομα καθώς και το ποσό που θα λάβουν. Το υπουργείο στοχεύει στο άνοιγμα της εφαρμογής πριν το Πάσχα έτσι ώστε όσοι υποβάλλουν αιτήσεις μέσω ίντερνετ έως 30 Απριλίου, να λάβουν το επίδομα

πριν τις 10 Μαΐου. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποφασίστηκε να λάβουν το επίδομα με ευνοϊκότερους όρους, , οι μονογονεϊκές οικογένειες και όσοι έμειναν άνεργοι του 2014.

Όσον αφορά τις μονογονεϊκές οικογένειες θα ισχύσει το εισοδηματικό κριτήριο που ισχύει για τους έγγαμους, ώστε να λάβουν περισσότερες το επίδομα. Σχετικά με τους άνεργους του 2014, δεν θα εξετάζεται το εισόδημα που είχαν δηλώσει πως είχαν το 2012. Το εφάπαξ επίδομα θα δοθεί με βάση τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας του 2013, σε χαμηλόμισθους, μακροχρόνια άνεργους, αλλά και επαγγελματίες που έχουν διακόψει τις εργασίες τους, με βάση το «ισοδύναμο» εισόδημα που, στην περίπτωση των οικογενειών με παιδιά, δεν ταυτίζεται με το φορολογητέο.

The post Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα-Θα δοθεί μέχρι τις 10 Μαΐου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα