Ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση στην Ανατολική Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην ανατολική Ουκρανία, καθώς ουκρανικά τεθωρακισμένα έχουν εντοπιστεί περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη Σλαβιάνσκ, με τους αυτονομιστές να ενισχύουν τα οδοφράγματα που έχουν στήσει στις εισόδους των κατειλημμένων πόλεων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο μεταβατικός πρόεδρος Τουρτσίνοφ, «[η επιχείρηση] θα γίνει σταδιακά, υπεύθυνα και ισορροπημένα» και έχει ως επίκεντρο την ταραχώδη επαρχία του Ντόνετσκ.

Στην πόλη Κραματόρσκ, σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία, οι αυτονομιστές οικειοθελώς και ειρηνικά αποχώρησαν από το

αρχηγείο της Αστυνομίας που είχαν καταλάβει το Σάββατο. Η εν λόγω πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η επέλαση των ουκρανικών δυνάμεων έρχεται λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε το Κίεβο να μην χρησιμοποιήσει βία στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ενδεχόμενο βίας για την καταστολή των φιλορωσικών κινητοποιήσεων, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή θα υπέσκαπτε τις προγραμματισμένες τετραμερείς επαφές στη Γενεύη.

Με μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος έκανε λόγο για κίνδυνο εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία.

Η Δύση και η Ουκρανία κατηγορούν τη Ρωσία πως υποκινεί τη δράση των αυτονομιστών, κατηγορία που η Μόσχα απορρίπτει κατηγορηματικά.

Στον αντίποδα, η Ρωσία καταγγέλλει πως οι επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τη CIA.

Εν τω μεταξύ, το Κίεβο έδωσε στη δημοσιότητα υποκλαπείσες συνομιλίες Ρώσων πρακτόρων, τις οποίες διαψεύδει η Μόσχα. Σε αυτές υπάρχει η πληροφορία ότι το πρώτο θύμα ήταν ο επικεφαλής του αντιτρομοκρατικού κέντρου της Ουκρανίας, που αιφνιδίως αντικαταστάθηκε χθες.

ΒΙΝΤΕΟ-Ένταση στην Ανατολική Ουκρανία από Enikos_gr

The post Ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση στην Ανατολική Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα