Ξανά αρχηγός ΕΛΑΣ ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος

Του Γιάννη Ντάσκα

Ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος ήταν μια ζωή ένας άνθρωπος μετρημένος εξαιρετικά στην προσωπική του πορεία και ένας αξιωματικός εξαιρετικά χαμηλών τόνων εξωτερικά αλλά όχι και εσωτερικά.

Εννοούμε ότι δεν περπατούσε στους διαδρόμους φωνάζοντας και χειρονομώντας είτε για καλό,είτε για κακό,δεν έκανε τις γνωστές ψευτοφιγούρες δημοσίων σχέσεων «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Με όσους όμως είχε προσωπική επαφή έδινε αμέσως να καταλάβουν ότι έχει βάλει κόκκινη γραμμή με τη διαφθορά και δεν δίσταζε να ομιλεί για την εκτεταμένη διαφθορά

εντός της Αστυνομίας.

Έγινε αρχηγός και όλοι είπαν ότι θα μείνει μερικούς μήνες στην καρέκλα γιατί θα την ζεστάνει για «τον επόμενο δυναμικό αρχηγό».

Σήμερα το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του Αρχηγού και θα γίνει ο μακροβιότερος με θητεία όχι μηνών αλλά χρόνων-Αρχηγός της Αστυνομίας.

Απόλυτα αξιοκρατικά αφού το μαχαίρι που έπεσε και πέφτει στους διεφθαρμένους αξιωματικούς και κατώτερους επί των ημερών του δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην Ελληνική αλλά και στην διεφθαρμένη… νεουρκέζικη Αστυνομία. Εννοείται και στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερα πρέπει να εκτιμηθεί η βελούδινη αποφασιστικότητα που έδειξε στο ενδοαστυνομικό άγος των Χρυσαυγιτών και πως χωρίς να ανοίξει ρουθούνι εντός Αστυνομίας αλλά και στα ΜΜΕ έτρεξε ποτάμι το αίμα των συλληφθέντων και φυλακισθέντων αξιωματικών αλλά και των καρατομηθέντων για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Ο υπουργός Δημ. Τάξης Νίκος Δένδιας ήταν τυχερός μεν αλλά είχε την ικανότητα να κλείσει τα αυτιά σε ισχυρότατους επιχειρηματίες που ζητούσαν και ζητούν το κεφάλι του Νίκου Παπαγιαννόπουλου γιατί «τόλμησε και έδιωξε από την Αστυνομία ανθρώπους τους».

Για όσους γνωρίζουν το εσωτερικό της Αστυνομίας αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και η πηγή της σοβαρής διαφθοράς στην Αστυνομία…

The post Ξανά αρχηγός ΕΛΑΣ ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα