Σνόουντεν: «Δεν έχω φέρει κανένα απόρρητο έγγραφο στη Ρωσία»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν δήλωσε πως δεν πήρε μαζί του στη Ρωσία κανένα απόρρητο έγγραφο της υπηρεσίας.

Όπως ο ίδιος δήλωσε «Το να έπαιρνα μαζί μου έγγραφα δεν θα ωφελούσε το δημόσιο συμφέρον».

Ενώ συμπλήρωσε

ότι μπόρεσε και προστάτεψε από τις κινέζικες μυστικές υπηρεσίες του Πεκίνου τα συγκεκριμένα έγραφα, λέγοντας πως «ουδεμία πιθανότητα υπάρχει οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι να κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους το παραμικρό έγγραφο».

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς εκφράσει την ανησυχία τους μήπως οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, της Κίνας ή άλλης χώρας κατάφερναν να πάρουν στα χέρια τους ορισμένα από τα στοιχεία που είχε στην κατοχή του ο Σνόουντεν.

Ο 30χρονος επισήμανε εντούτοις στη συνέντευξη που έγινε διαδικτυακά μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων επικοινωνίας επί αρκετές ημέρες, ότι πιστεύει πως η NSA ξέρει ότι αυτός δεν συνεργάστηκε με ξένες υπηρεσίες. «Η NSA δεν παρουσίασε ούτε ένα δείγμα ζημίας που μπορεί να προκλήθηκε από διαρροές», υπογράμμισε δηλώνοντας επίσης ότι ουδέποτε σκέφτηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Κίνα ή στη Ρωσία.

The post Σνόουντεν: «Δεν έχω φέρει κανένα απόρρητο έγγραφο στη Ρωσία» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα