Βρούτσης: 4 δισ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Η Ελλάδα στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, πρόκειται να αξιοποιήσει περίπου 4 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για δράσεις στήριξης της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία που έδωσε στο πλαίσιο του εναρκτήριου συνεδρίου του ΕΚΤ .

-2,9

δισ. ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και για την ενίσχυση της δια βίου μάθησης, σε τομείς αιχμής για την Ελληνική οικονομία, όπως αγρο-διατροφικός τομέας, τουρισμός, νέες τεχνολογίες και καινοτομία.

-171 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση του προγράμματος Youth Guarantee.

-800 εκατομμυρία ευρώ θα υπηρετήσουν δράσεις για την ενίσχυση της ενεργού ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, «στόχος μας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η βιώσιμη ανάπτυξη. Μόνο έτσι θα νικηθεί η ανεργία και θα επιτευχθεί η δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης. Άμεσος στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε εμπροσθοβαρώς τους πόρους που διαθέτουμε, έτσι ώστε οι επιπτώσεις στην αγοράς εργασίας να είναι άμεσες και βαθιές».

The post Βρούτσης: 4 δισ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα