Δίχως τέλος το δράμα για τους Κεφαλλονίτες – Αντιμέτωποι με καταιγίδες εντός της ημέρας

Μετά τις συνεχόμενες ισχυρές δονήσεις που έχουν πλήξει την Κεφαλλονιά, αλλά και τις μεγάλες ελλείψεις σε στέγη, τρόφιμα και νερό, οι σεισμοπαθείς του νησιού αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με επιδείνωση του καιρού και σφοδρές καταιγίδες, ενώ συνεχίζεται η φημολογία για επικείμενο νέο μεγάλο σεισμό.

Οι κάτοικοι του Ληξουρίου που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Εγκέλαδο και διαμένουν πλέον είτε σε σκηνές είτε σε αυτοκίνητα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δυνατές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Το αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι να μη θέλουν να μπουν στις σκηνές που έχουν στηθεί στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου στην Κεφαλλονιά, παρά το γεγονός ότι πλέον στο νησί έχουν φτάσει λινά υποστρώματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της υγρασίας από το γρασίδι του γηπέδου.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Ληξουρίου επιλέγουν είτε φιλικά σπίτια, είτε το κλειστό γυμναστήριο, είτε τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ προκειμένου να περάσουν τις ημέρες τους την ώρα που οι μετασεισμοί συνεχίζουν να «κουνούν» το νησί με τελευταίο ισχυρότερο αυτό των 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:42 τα ξημερώματα της Πέμπτης με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος μόλις ένα χιλιόμετρο.

Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες των μέτρων που έχει αποφασίσει και προαναγγείλει η κυβέρνηση. Το γενικό πλαίσιο που ανακοίνωσε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, περιλαμβάνει:

επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ μηνιαίως ανάλογα με τις οικογενειακές ανάγκες των πληγέντωνοικονομική ενίσχυση μέχρι 6.000 ευρώ για την κατεστραμένη οικοσκευήεπιδότηση ανακατασκευών και επισκευών των σπιτιών με το 80% του κόστους, επιδοτούμενο και το υπόλοιπο 20% με άτοκο δάνειο

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετά από την επιστροφή του από την Κεφαλλονιά, Εσωτερικών επικοινώνησε με τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ) στην ΕΕ, προκειμένου να εξετασθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα κονδύλια αυτά θα μπορούσαν να βρεθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες της Κεφαλλονιάς για τα δεινά που προκλήθηκαν από το σεισμό. Ο επίτροπος Χαν τόνισε στον κ. Μιχελάκη ότι η Κομισιόν θα εξετάσει με προσοχή την ελληνική πρόταση ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, υπενθυμίζοντας παράλληλα τους όρους και τις προϋποθέσεις ενεργοποίησης του Ταμείου.

Εν τω μεταξύ, αμερικανική ιστοσελίδα έχει δημιουργήσει καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης από την ομογένεια για τους σεισμόπληκτους. Στόχος της ομάδας, η οποία παραμένει άγνωστη και για πολλούς αμφιλεγόμενη, είναι να συγκεντρωθούν 20.000 δολάρια που θα δωθούν στους κατοίκους του Ληξουρίου αλλά παραλήπτης θα είναι μια ΜΚΟ που θα ιδρυθεί στο Ληξούρι μόλις συγκεντρωθούν τα χρήματα. Παράλληλα προβλέπεται «τέλος διαχείρισης της ιστοσελίδας της τάξης του 5%» σε κάθε δωρεά, στοιχείο που δημιουργεί νέα ερωτήματα.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Αριστείδης Καβαλλιεράτος

The post Δίχως τέλος το δράμα για τους Κεφαλλονίτες – Αντιμέτωποι με καταιγίδες εντός της ημέρας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα