Βρέθηκε η αιτία των πρόωρων γεννήσεων

Βασική αιτία της πρόωρης γέννας -όπου η μεμβράνη που περιβάλει το βρέφος σπάει πριν την ώρα του- είναι η ύπαρξη συγκεκριμένων βακτηρίων, σύμφωνα με ερευνητές από το at Duke University School of Medicine.

Επανάσταση στη ιατρική η νέα ανακάλυψη

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό PLOS ONE, δείχνουν ότι συγκεκριμένα βακτήρια μπορεί να οδηγήσουν στη λέπτυνση της μεμβράνης γύρω από το βρέφος, με συνέπεια να

σπάσει. Η πρώιμη ρήξη των μεμβρανών προκαλεί σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των πρόωρων γεννήσεων.

Εάν τα νερά της μητέρας σπάσουν πριν το βρέφος αναπτυχθεί πλήρως, ο ιατρικός όρος του φαινομένου είναι Πρόωρη Ρήξη Μεμβράνης ( PPROM).

Αν τα βακτήρια είναι η αιτία και όχι η συνέπεια της πρόωρης ρήξης της μεμβράνης, τότε μπορεί να είναι δυνατή η ανάπτυξη νέων θεραπειών για γυναίκες που είναι σε κίνδυνο. Πάνω σε αυτό η συγγραφέας της μελέτης Amy Murtha, αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Duke University School of Medicine, δήλωσε: « Θα είμαστε έτοιμοι να θεραπεύσουμε μολυσμένες γυναίκες με αντιβιοτικά και να μειώσουμε το ρίσκο της PPROM». «Η έρευνά μας είναι πολλά βήματα μακριά από κάτι τέτοιο, αλλά μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε στοχευόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, που υστερούν στην μαιευτική».

Οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα μεμβρανών από 48 γυναίκες που μόλις είχαν γεννήσει, συμπεριλαμβανομένου που είχαν διαγνωστεί με PPROM, αυτές που γέννησαν πρόωρα για άλλους λόγους αι αυτές που γέννησαν στην ώρα τους. Διαπίστωσαν ότι βακτήρια ήταν παρόντα σε όλες τις μεμβράνες αλλά όσο πιο υψηλή ήταν η παρουσία τους τόσο πιο λεπτή ήταν η μεμβράνη, κυρίως στις γυναίκες με PPROM.

The post Βρέθηκε η αιτία των πρόωρων γεννήσεων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα