Βόρεια Κορέα: Απειλεί με «νέα μορφή πυρηνικής δοκιμής»

Απειλεί με νέου τύπου πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα μετά την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην οποία καταδικάζει τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων.

Όπως αναφέρεται μάλιστα το σχόλιο της κυβέρνησης της Πιονγιάνγκ ήταν μόνο «περιμένετε και θα δείτε», όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα αυτό.

Στις 26 Μαρτίου η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους Rodong μεσαίου βεληνεκούς, οι οποίοι προσγειώθηκαν στη θάλασσα, ενώ τους δύο τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιηθεί μια σειρά εκτοξεύσεων με πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

Τα

μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν την κίνηση αυτή μια ημέρα αργότερα στις 27 Μαρτίου χαρακτηρίζοντάς την ως παραβίαση των κανονισμών του Οργανισμού, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις μέχρι να καταλήξουν σε μια «κατάλληλη απάντηση» σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας κατέστησε απολύτως σαφές πως θα πραγματοποιήσουμε μια νέα μορφή πυρηνικής δοκιμής. Ωστόσο εγώ προτείνω να περιμένετε να δείτε τι είναι αυτό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής πρέσβης της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, Ρι Τονγκ.

Να σημειωθεί ότι οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων απαγορεύονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

The post Βόρεια Κορέα: Απειλεί με «νέα μορφή πυρηνικής δοκιμής» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα