Βήμα μπροστά για ανάπλαση σε Βοτανικό και Αλεξάνδρας

«Πέρασε» από το ΚΑΣ η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Δήμου Αθηναίων για την υλοποίηση του προγράμματος διπλής ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού και Λ. Αλεξάνδρας. 
Η μελέτη, που πριν λίγες μέρες πήρε το πράσινο φως και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, καθώς κρίθηκε ότι η νέα «εικόνα» των περιοχών όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά είναι προς όφελος των προστατευόμενων κτηρίων –των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας

και του διατηρητέου κτηρίου που ανήκε στο εργοστάσιο της «Ανώνυμης Τεχνητής Μετάξης ΕΤΜΑ» της ΕΤΜΑ στον Βοτανικό–, είναι η πρώτη από μια σειρά άλλων που θα ακολουθήσουν. 
Συγκεκριμένα, στη Λ. Αλεξάνδρας, από την κατεδάφιση του γηπέδου του ΠΑΟ θα απελευθερωθούν 21 στρέμματα γης, στον δε χώρο που θα χαρακτηριστεί χώρος κοινόχρηστου πρασίνου θα ανεγερθεί ένα αθλητικό μουσείο-εντευκτήριο 150 τ.μ., χώροι αναψυχής και εστίασης 250 τ.μ. και ένα υπόγειο πάρκινγκ 700 θέσεων.

Γαλάζιοι βουλευτές κατά Σγουρού
Στο απόσπασμα στέλνουν τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, 31 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι εν λόγω υπογράφουν υπόμνημα προς την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με το οποίο εγείρουν ενστάσεις νομιμότητας και διαφάνειας του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον, ζητούν να επανεξεταστεί η σύμβαση, με βάση την οποία θα διατεθούν 8,5 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια για την τουριστική προβολή της Αττικής.
Οι 31 γαλάζιοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι η σύμβαση αυτή με τη μειοδότρια εταιρεία προκάλεσε δύο παραιτήσεις, αυτές της εντεταλμένης συμβούλου και του περιφερειακού σύμβουλου, ενώ παράλληλα διαψεύδουν την αιτίαση ότι η σύμβαση πρέπει να ισχύσει για να μη χαθούν 8,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Έντονα αντέδρασε ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγορεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για μικροκομματισμό, λαϊκισμό, υποκρισία και μεροληπτική συμπεριφορά.

Στα δύο ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ
Δύο γραμμές αγώνα για τη διεκδίκηση οικονομικών πόρων που συνεχώς μειώνονται διακρίνονται στην ΚΕΔΕ, αλλά και στη μεγαλύτερη περιφερειακή Ένωση Δήμων Ελλάδας, εκείνη της Αττικής. Από τη μία πλευρά, βρίσκονται οι δήμαρχοι που ακολουθούν μια πιο ήπια τακτική αγώνα –πρόσκεινται στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη– και, από την άλλη, βρίσκονται οι πιο σκληροί. Οι μεν απορρίπτουν κάθε μορφή δυναμικών κινητοποιήσεων, οι δε προκρίνουν κλείσιμο των δήμων έως και παραίτηση δημάρχων. Στην ομάδα των μετριοφρόνων του Κώστα Ασκούνη ηγούνται ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Αττικής, Μιλτιάδης Καρπέτας, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Βασίλης Ξύδης, και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης. Από την άλλη, εντοπίζονται οι οπαδοί της σκληρής γραμμής στην οποία πρωτοστατούν οι δήμαρχοι Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, Κορυδαλλού, Σταύρος Κασσιμάτης, συνεπικουρούμενοι και από τους δημάρχους που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελευταία έκτακτη συνέλευση της ΠΕΔΑ υιοθετήθηκε η πρόταση του δημάρχου Κορυδαλλού, Σταύρου Κασσιμάτη, για δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των δημάρχων με

Keywords
Τυχαία Θέματα