Όταν ο Τράγκας συνάντησε τον ανταποκριτή της Bild!

«Έλα Παναγία μου» είπα, όταν μου τηλεφώνησε ο αρχισυντάκτης της Bild και ανταποκριτής στην Αθήνα- Πόλ Ροντσχάιμερ, ζητώντας μου μία συνέντευξη για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος θεωρείται ο πλέον «ανθέλληνας» εξαιτίας των ιδιαίτερα επικριτικών ανταποκρίσεων που έχει στείλει

από την Αθήνα για τους Έλληνες και τις «αδυναμίες» τους.

Όταν λοιπόν ο Πόλ Ρόντσχάιμερ συναντάει την… αφεντιά μου που θεωρείται στη Γερμανία ο …πιο αντιΜερκελικός έλληνας δημοσιογράφος που έχει απασχολήσει μάλιστα αρκετές φορές τον γερμανικό τύπο με τα ‘’εχθρικά’’ άρθρα του, η συνάντηση αποκτά ειδικό βάρος και ενδιαφέρον….
Το ραντεβού δόθηκε στο Πεντελικόν. Συνοδευόταν από έναν δημοσιογράφο και έναν μεταφραστή. Βάλαμε και οι δύο τα μαγνητόφωνα κάτω, «σε θέσεις μάχης» και τραβήξαμε χίλιες φωτογραφίες με τα επιθετικά εξώφυλλα του CRASH με την Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ! Ο Πώλ με ρώτησε τι κατά τη γνώμη μου πρέπει να αλλάξει στην πολιτική της η Μέρκελ για να αλλάξουν ουσιαστικά και οι ελληνογερμανικές σχέσεις, όπως επίσης μεταξύ άλλων με ρώτησε γιατί κατά τη γνώμη μου δεν ήταν πιο σκληροί στο παρελθόν στιες διαπραγματεύσεις τους, οι Παπανδρέου, Σαμαράς, κ.λ.π. Καλά για τον Παπαδήμο, δεν είπαμε τίποτε περισσότερο, γιατί ξέραμε και οι δύο, ποιοι τον τοποθέτησαν στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Πρέπει να σας πώς ότι ο Γερμανός ήταν … ενημερωμένος καλά για τις σχέσεις μου με τον Σαμαρά και με άλλους έλληνες πολιτικούς. Εξ’ ού και συμπεραίνω ότι λειτουργούν πολύ καλά οι πηγές …πληροφόρησης του. Άλλωστε είναι αυτός που πήρε τη συνέντευξη από τον Σαμαρά, πριν δει την Μέρκελ.

Όταν με ρώτησε για την επίσκεψη της Μέρκελ την Τρίτη, του είπα: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες». Χαμογέλασε! Του είπα πολλά… Κάποια στιγμή μάλιστα μπορώ να πω ότι είχαμε απόλυτη ταύτιση απόψεων και πληροφοριών σχετικά με τα αίτια που έκαναν τον Σαμαρά να αλλάξει θέση και να απομακρυνθεί από την αντιμνημονιακή στάση….

Ο Γερμανός συνάδελφος δεν ήταν … εριστικός. Βέβαια ήθελε να μάθει εάν κατοικώ στα βόρεια προάστια, δηλαδή εάν είμαι …πλούσιος και ήθελε να φωτογραφήσει το γερμανικό αυτοκίνητο μου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πιστεύω δεν θα «χειρουργήσει» όσα του είπα… Ούτε πιστεύω ότι θα βγάλει ΌΟΟΟΟΟΟΛΗ τη χολή του! Άλλωστε δεν έχει ζητήσει τυχαία αυτή τη συνάντηση με τον άνθρωπο που λέει «πατημένο στρούντελ» την Μέρκελ. Βέβαια, πρέπει να σας αποκαλύψω ότι με ρώτησε εάν κατά τη γνώμη μου «η Άνγκελα κινδυνεύει στην Αθήνα». Του απάντησα ότι «θα υπάρχει η πυρωμένη ανάσα χιλιάδων ανθρώπων που έχουν εξεγερθεί από τη γερμανική πολιτική και έχουν ποδοπατηθεί από την γερμανική κηδεμονία, αλλά νομίζω ότι η Καγκελάριος θα είναι απόλυτα ασφαλής όσο μείνει στην Αθήνα».

Εκείνο βέβαια που κατάλαβα είναι ότι Γερμανοί και Έλληνες έχουν την ίδια απορία: «Πώς και γιατί αποφάσισε τώρα και τόσο ξαφνικά η Άγκελα Μέρκελ να πάρει τηλέφωνο τον Σαμαρά στο Παρίσι και να έρθει μετά από λίγα 24ωρα στην Αθήνα.

Εδώ που τα λέμε, δημοσίευση δικής μου συνέντευξης παραμονή επισκέψεως

Keywords
Τυχαία Θέματα