Βενιζέλος: Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η Ελλάδα ξαναγυρίζει στις αγορές», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την έξοδο στις αγορές.

«Η επάνοδος στις αγορές είναι η επίσημη, πανηγυρική, χειροπιαστή επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος

της κυβέρνησης.

Όπως είπε, η χώρα γίνεται ξανά αυτεξούσια και η τιμή για αυτό το αποτέλεσμα πιστώνεται στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

«Μπορούμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε», είπε ακόμα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, οι αγορές δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όσους διεθνώς αρνούνται ή διστάζουν «να αναγνωρίσουν το αυτονόητο και εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν αρνητικά στερεότυπα για τους Έλληνες».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε άλλωστε ότι η χώρα επιστρέφει στις αγορές με ίδιους ή ακόμη και καλύτερους όρους σε σχέση με εκείνους που είχαν επιστρέψει στις αγορές η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

«Λυπούνται όσοι ζουν πολιτικά ως παράσιτα του μνημονίου»

Εξάλλου, έσπευσε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση και σε εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς που «στενοχωριούνται επειδή η Ελλάδα γυρίζει στις αγορές».

Καταρρίπτοντας το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση προχωρά σε «στημένη» έξοδο στις αγορές για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς δανείζεται με επιτόκια υψηλότερα από τα επιτόκια δανεισμού του μνημονίου ο κ. Βενιζέλος είπε: «Έρχονται να υπερασπιστούν το μνημόνιο».

«Θα πρέπει να ντρέπονται», πρόσθεσε, «αντί να χαίρονται λυπούνται γιατί ζουν πολιτικά ως παράσιτα του μνημονίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» εντός της ημέρας αναμένεται δήλωση και του Γιώργου Παπανδρέου, επί Πρωθυπουργίας του οποίου η χώρα εισήχθη στο Μνημόνιο.

The post Βενιζέλος: Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα