Βενιζέλος: Κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια

Κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια αγωνιζόμενα να κρατήσουν την Ελλάδα στο μνημόνιο και την τρόικα τονίζει ο Ε. Βενιζέλος στο «Βήμα της Κυριακής».

Ευθύνες αποδίδει σε όλη την αντιμνημονιακή αντιπολίτευση και όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ

για τον οποίο παρατηρεί «ότι δεν είναι παρά ένα περιορισμένο τμήμα του συνόλου της αντιπολίτευσης». Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο δάνειο αλλά και ότι ο εσωτερικός διχασμός δεν βοηθά την αξιοπιστία της χώρας και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
Ο ίδιος εκτιμά πως αν δεν σταθεί η κεντροαριστερά δεν στέκεται η χώρα.

Σε ό,τι αφορά τους “58″ υπογραμμίζει πως είναι ένα ρεύμα γνώμης που εκφράστηκε με πολύ μεγάλη σαφήνεια υπέρ της ανάγκης για συσπείρωση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.

«Οι 58 δεν συνιστούν κίνηση ή κόμμα ώστε να μετέχουν οργανωτικά στις εκλογές ως συλλογική οντότητα, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει ως άτομο», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφορικά με τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ θα πάνε καλύτερα από κάθε πρόβλεψη τόινισε: «Οι εκλογές του Μαίου είναι ενδιάμεσες εκλογές και θεσμικά δευτερεύουσες, δεν είναι βουλευτικές εκλογές. Η ιστορία δεν γράφεται ούτε σε έναν ούτε σε δυο κύκλους βουλευτικών εκλογών. Πολύ περισσότερο δεν γράφεται σε εκλογές δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαικές”, αναφέρει ο κ. Βενιζέλος». Σύμφωνα με τον ίδιο «στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς, σημασία έχει η συνολική εικόνα της χώρας. Λειτουργούν διακρατικοί συσχετισμοί. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων κρίνονται με βάση το βαθμό ευρωπαϊκής και διεθνούς αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Γι’ αυτό είναι επικίνδυνα αφελείς ή απολύτως τυχοδιώκτες όσοι διατυπώνουν απόψεις για το μέλλον της χώρας χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη και διεθνώς».

πηγή φωτο: fosphotos

The post Βενιζέλος: Κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα