Βενιζέλος: Κάθε μέρα διαφορετική διατύπωση ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε νέες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε για άλλη μία αφορά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξη Τσίπρα για αντιφάσεις, απουσία καθαρότητας θέσεων και τελικά για δημαγωγία και λαϊκισμό.

«Παρακολουθώ επί μέρες, επί εβδομάδες τώρα και τις τελευταίες μέρες τη δυσκολία που έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που τον φιλοξενήσατε νωρίτερα στην εκδήλωσή σας, να διατυπώσει μια καθαρή θέση, χωρίς αντιφάσεις, χωρίς παραλλαγές. Κάθε μέρα μια διαφορετική διατύπωση, ένας υπαινιγμός ότι “μπορεί κάτι να λέω και κάτι άλλο να εννοώ”» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «από τη χθεσινή διατύπωση περί αναστολής της εφαρμογής του μνημονίου, φτάσαμε στη σημερινή διατύπωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το βράδυ των εκλογών με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάψει να υπάρχει το μνημόνιο, θα μπούμε σε μια επαναδιαπραγμάτευση με τους δικούς μας όρους και θα εφαρμόσουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης».

Υποστήριξε μάλιστα πως «υπάρχουν μεγάλες εσωτερικές πιέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει μια δυσκολία αυτοπροσδιορισμού» και πρόσθεσε πως «όποια προσπάθεια συγκάλυψης γίνεται, είναι στην πραγματικότητα δημαγωγική, λαϊκιστική, επικίνδυνη, είναι μια προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού».
Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ μιλάει μήνες τώρα για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και ρώτησε, απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ: «Πότε θα γίνει αυτό αλήθεια; Πότε το βλέπουν; Γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για ποια κρίσιμη στιγμή μιλάμε … όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του μνημονίου; Όταν θα έχει κερδηθεί αυτός ο αγώνας, αυτός ο πόλεμος, που είναι ο πόλεμος της γενιάς μας; Γιατί έτσι, εμείς είμαστε αυτοί που λέμε ότι αγωνιζόμαστε να απαλλαγούμε από την πίεση και τη μέγγενη του μνημονίου το ταχύτερο δυνατό και θέλουμε να σκεπτόμαστε με πολύ ευρύτερο τρόπο τους όρους της εθνικής ανάκαμψης και το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που έχει ένα εύρος κι έναν ορίζοντα πολύ μεγαλύτερο του μνημονίου».

Ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή και την εμπειρία της Κύπρου, πως δεν μπορεί κανείς να λέει ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα άλλο πλαίσιο μέσα στη σημερινή Ευρωζώνη. Όπως είπε, αυτό μπορεί να γίνει «μόνο αν αλλάξουν οι συσχετισμοί ριζικά, με μοχλό τις ευρωπαϊκές σοσιαλιστικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις και υπό όρους και υπό προϋποθέσεις οι οποίες είναι πάρα πολύ δύσκολες».
«Αυτό είναι το γήπεδο της Ευρώπης, πάρα πολύ κακό και άγονο επί δεκαετίες, αλλά δεν υπάρχει κανένα καλύτερο, η άλλη επιλογή, είναι η επιλογή της ερήμου» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας να αφήνει αιχμές προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «εμείς απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις, αλλά δεν λέμε ψέματα ότι μπορούμε να επαναφέρουμε την κατάσταση στην προ του 2009 κατάσταση άμεσα» και υποστήριξε ότι «εάν καλλιεργούμε την ψευδαίσθηση του από μηχανής θεού, αν δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε σε έντιμη διατύπωση για το πώς βλέπουμε την πορεία της χώρας, μέσα ή έξω από την Ευρώπη, τότε δεν είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε την κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα