Ο συριζα διευκρινιζει...

21:42 18/4/2013 - Πηγή: Fimotro
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...
Χωρίς τέλος μοιάζει να είναι το μπέρδεμα στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με την τακτική, που θα ακολουθήσει μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας...
Η Κουμουνδούρου είναι χαμένη, όχι στη… μετάφραση, αλλά σε μία απέραντη συζήτηση επί βασικών θεμάτων, με την ευρηματικότητα της ηγεσίας σε λέξεις, που μπορεί να περιγράψουν τις αυριανές κυβερνητικές
προθέσεις, να σπάει κάθε ρεκόρ και κυρίως τα νεύρα των στελεχών.

Η τελευταία αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα περί «αναστολής του μνημονίου» αιφνιδίασε, αν δεν πάγωσε πολλούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέχρι τώρα η γραμμή ήταν ότι το μνημόνιο είναι «νεκρό» και θα καταργηθεί αμέσως, μόλις αναλάβει μία άλλη κυβέρνηση.
Πολλοί φοβούνται ότι μετά τη σύγχυση για το πώς θα αντιμετωπίσει η Κουμουνδούρου τις δανειακές συμβάσεις( θα τις… σκίσει ή θα τις υλοποιήσει), αλλά και τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ (εθνικό νόμισμα ή έχουν όριο οι θυσίες γι αυτό, με ένα σχέδιο ή θα υπάρχει και σχέδιο Β;), ήλθε η σειρά και του ίδιου του μνημονίου να αναστατώσει την ταραγμένη ήδη αξιωματική αντιπολίτευση.
Αν και η ηγεσία προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα περί «αναστολής», ενώ ορισμένοι μιλούν για απλή «φραστική αστοχία», κορυφαία στελέχη ζήτησαν νέες διευκρινίσεις και πλήρη αποσαφήνιση της θέσης το συντομότερο. Ορισμένοι εκφράζουν φόβους ότι πίσω από τη λεκτική σύγχυση κρύβεται μία ουσιαστική, πολιτική σύγχυση για το χειρισμό των κρίσιμων θεμάτων.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει την Πέμπτη το μεσημέρι στην ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, με θέμα «Η Κρίση στην Ευρωζώνη: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τον Ευρωπαϊκό Νότο») και να ξεκαθαρίσει κάπως την κατάσταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα